Het Spotify lijstje van... Piet Bleeker! Het Spotify lijstje van... Piet Bleeker!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

, Piet Bleeker

Het Spotify lijstje van... Piet Bleeker!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Piet Bleeker ,

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Zero(Piet) van Liquid (die ene met de bril van de drie). De andere helft van DeMoeilijkJongens (zij vinden dat ook niet makkelijk), loopt al vanaf 1992 met platen te sjouwen door de stad. Als er dus iemand geschikt is om dit Paasweekend op te luisteren dan is hij het wel. “Je mag er ook wat onvindbare tussen laten, dat schept wel een mooi beeld van mijn muzikale zoektocht”, zei de heer Bleeker. Nou, dat hebben we geweten. Hier de lijst en hieronder de motivatie.

Mijn lijst is nooit af!

Prince – Forever in my Life (live versie bootleg 2e show that night 1988)
Ter ere van één van mijn voorbeeld dj’s uit Leeuwarden dj Joop (Faced, For You, Rock-It). Hij kwam aanzetten met een opname uit Den Haag van een aftershow van Prince. Vandaag de dag staat deze opname in vele top tien lijstjes van de grote dj namen, zoals bijvoorbeeld Moodymann.

Robert Hood – Museum (2lp album Minimal Nation 1994)
Bizar album uit 1994. Robert weekt zich los van zijn meester Mills en produceert een tijdloos minimalistisch meesterwerk op 2 plakken vinyl.

A number of names – Sharevari (12” original version 1981)
Kraftwerk heeft in 1981 in mijn ogen een affaire gehad in Detroit. Het kind heet bij de geboorte A Number Of Names en is samen met neefje Cybotron het prachtige begin van de electro techno funk in disco en house music.

Bryan Ferry - Alphaville (12” Todd Terje Remix 2011)
Roxy Music - Love Is The Drug (12” Todd Terje Disco Dub 2012)

Todd Terje is wel de remix edit god van de afgelopen drie tot vier jaar. Niets laat hij ongemoeid. Van de Amerikaanse Welcome To The Jungle, de Griekse Demis Roussos tot vlijmscherpe eigen kosmische disco producties. Zijn laatste twee remixen van Bryan Ferry en Roxy Music zijn mooie dansvloer juweeltjes voor generaties van nu en toen.

The Black Angels – Science Killer (3lp Album Directions to see a ghost 2010) Walking On Thin Ice van Yoko One op 33 toeren. Magnifieke rockband die met science keihard tegen diepe duistere dansvloeren aanschuren. StoneRock Disco.

D'Angelo- Spanish Joint (2lp Voodoo 2000)
Mijn muzikale god schiep Prince en het kind D’angelo. Makkelijker kan ik het niet maken. 

Nina Simone - Sinnerman (lp Pastel Blues 1965)
Nina Simone – House of the rising Sun (Live In Paris 1967) 

Mijn muzikale moeder gaf mij Nina Simone. House Of The Rising Sun en Sinnerman kunnen nog steeds in 2012 dansvloeren stuk maken. De live versie van Rising Sun is een elf minuten durend epos met een verwoestende break aan het eind van de track waarin Nina haar Afro-Amerikaanse roots laat spreken. 

Stevie Wonder – Songs In The Key Of Life
(2lp + 7” 1976 kant D met as en Another Star)
Koning, Keizer, Admiraal, Stevie is ze allemaal. 

DeepChord – Electromagnetic Dowsing (synth001-c Remix Mike Huckaby 2005)
Theo Parrish - Heal Yourself and Move (First Floor partII 1998)
Alexander Robotnik vs J.A.N. – Problems D'amour NDATL (12” MI 3/3 SE)
Detroit Music Festival. Later door Derrick May en Kevin Saunderson omgezet naar een alternatief feestje vanwege de Fuse-In Detroit. DEMF geeft vanaf 2000 ieder jaar zijn feestje en bij een feestje hoort natuurlijk ook een exclusief kadootje. Dit vinyl is binnen amper een paar dagen zwaar gezochte en gehypte collectors. De drie hierboven zijn de moeite van het zoeken waard.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland