Glazen Huis 2013 in Leeuwarden

Peter Dijkstra ,

Het Glazen Huis van radio 3FM staat in 2013 op het vernieuwde Zaailand in Leeuwarden. Dat maakte zendermanager Wilbert Mutsaers vanmiddag bekend. 3FM-dj Paul Rabbering bracht burgemeester Ferd Crone het heuglijke nieuws.

Niet Kerkrade, niet Sittard-Geleen, maar Leeuwarden krijgt in 2013 het 3FM Glazen Huis. 3FM-dj Paul Rabbering was speciaal naar het stadshuis in de Friese hoofdstad gekomen om het heuglijke nieuws aan burgemeester Ferd Crone over te brengen.

Het Glazen Huis komt volgend jaar op het, dan compleet vernieuwde, Wilhelminaplein te staan. Het plein is onder de Friezen beter bekend als het Zaailand. De Friese hoofdstad doet zelf ook een duit in het zakje. Leeuwarden betaalt zo'n €175.000 euro aan productiekosten. De gemeente verwacht echter dat de positieve uitstraling van Serious Request dit ruimschoots compenseert.

De actie, waarbij drie dj's zich in de week voor Kerst zes dagen laten opsluiten in een glazen huis, wordt sinds 2004 gehouden. Gedurende een week mogen de dj's niets eten behalve wat voedzame sapjes. Door middel van verzoekplaatjes en andere acties, wordt er geld ingezameld voor het Rode Kruis. Het precieze goede doel voor 2013 is nog niet bekend.

Tot nu toe lukt het om elk jaar meer geld op te halen. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leiden stond, wisten de dj's ruim €8,6 miljoen euro in te zamelen. Dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede.