Lola Kite groeit in alle opzichten

Gespitste (konijnen)oren in uitverkocht Asteriks

Foto's: Joey Feikens ,

Voormalig driemansformatie Lola Kite is terug met een vierde bandlid én een gloednieuwe plaat: het in maart verschenen I Start To Believe You. Het album is misschien minder dansbaar dan zijn voorganger, maar nummers als Energy Could Be Our Closest Friend en Tokyo Love zijn prachtige synthpop-pareltjes waaruit blijkt dat Lola Kite alleen nog maar beter kan worden.

Ook live liet het kwartet afgelopen vrijdag in een stampvol Asteriks zien niet alleen qua bezetting te zijn gegroeid, maar bovendien op muzikaal gebied stappen vooruit te hebben gezet. Schreven we vorig jaar nog dat Lola Kite toch steeds nét een mannetje tekort kwam om de liedjes goed live te vertalen, met de komst van een vierde bandlid is dat probleem nu zeker verholpen.

Eveneens indrukwekkend was het Deense voorprogramma Sleep Party People, dat imponeerde met een mix van chillwave, lo-fi/noise en een ietwat psychedelische podiumpresentatie. Konijnenoren gespitst en genieten maar.

Lokale support van de avond kwam van het Groningse PartiBoi. Zij wisten het feestje goed op gang te helpen met een dansbare mix van disco, house en punkrock.

---

Gezien: Lola Kite + Sleep Party People + PartiBoi
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Wanneer: vrijdag 27 april 2012
Opkomst: uitverkocht