Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

De zomerstop is voorbij, een nieuw popseizoen staat op de stoep. Nadat vorige week Podium Asteriks haar deuren openden, is vanaf deze week ook Het Bolwerk weer voor geopend.

Crowdsurfen, stagediven en moshen tot je er bij neervalt
Poppodium Het Bolwerk in Sneek start vrijdag het nieuwe seizoen met de Hell On Earth Tour. Maar liefst zeven hardcore bands komen naar Sneek om het nieuwe seizoen keihard in te luiden. En met bands als Unearth, Evergreen Terrace, Bane, Nasty en Casey Jones gaat het zeker luid worden. Voor de Friese hardcore band Chelsea Smile is dit tevens de avond van hun officiële cd-release show. Crowdsurfen, stagediven en moshen tot je er bij neervalt. De zaal gaat al om 18.00 uur open, kaartjes kosten €20,- per stuk.

Into The Great Wide Open

‘Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken.’ Into The Great Wide Open is een bijzonder festival waar muziek centraal staat, maar de context het festival echt bijzonder maakt. Midden in de natuur op het Friese Waddeneiland Vlieland, zijn het onder andere dEUS, GEM, Crystal Fighters en Agnes Obel die hun muziek met de bezoekers zullen delen. Het festival is allang uitverkocht, maar 3VOOR12 is natuurlijk aanwezig om voor de thuisblijvers uitgebreid verslag te doen.

Openers van Asteriks keren terug

Shaking Godspeed keert vrijdag terug naar Podium Asteriks. Slechts een jaar geleden opende het Achterhoekse rocktrio officieel het Leeuwarder poppodium. Toen nog met alleen een EP onder de arm, maar inmiddels is daar Awe, het veelgeprezen debuutalbum vol sleazy en retro gitaarrock. Het voorprogramma bestaat uit drie band waaronder het Groningse Traumahelikopter en de Utrechtse formatie The Stilettos. Lokaal voorprogramma komt van Het Vaticaan, een nieuwe stonerformatie van Laurens van der Meulen. De avond begint om 20 uur, entree is 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Garden of Rockabilly

Masseer je vetkuif in een punt en kom zondag naar De Gloppe voor een stevige dosis contrabas en rockabilly. In samenwerking met The Garden of Rockabilly presenteert Podium Asteriks de Portugese honkytonkers 49 Special en uit eigen provincie The Hayride Silvertones. De avond begint om 17.00 uur, entree is 5 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland