Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Hiphop meets Dubstep in Iduna
Vrijdag wordt het een Phat Faced’je in Drachten waar hiphop, dubstep, breakbeat en electro hand in hand samen gaan. Fucking Breed liet afgelopen weekend op het Freeze Festival al zien waar ze toe in staat zijn. Het Friese duo freakt hem hard en laat geen zaal heel met hun bizarre platenkoffer. Ook Creatief, Skinto, Dret & Krulle en ProBlame zijn vanavond in Poppodium Iduna aanwezig. En natuurlijk is de hiphop dj van Iduna, KrisiZ, er om de show te hosten. Vanaf 20.00 uur ben je welkom, kaartjes kosten €5,- in de voorverkoop en €7,50 aan de deur.

Kletsboem Boemklatsch

Put on your dancing shoes, want BMKLTSCH Records presenteert op vrijdag TAPED in Podium Asteriks. TAPED is opgezet door het Boemklatsch DJ collectief en is een helse party 'Boemklatsch Style’met Mightyfools, Mike Mago, AstroPoser en Cannibal Monkey. De 'Dak-eraf-garantie' is bij deze door Podium Asteriks afgegeven. Zaal gaat 20.00 uur open en je bent erbij voor maar 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden of aan de zaal.

Vaandeldragers van de emopunk
Op vrijdag staat een van de vaandeldragers van de emopunk in Het Bolwerk te Sneek: The Get Up Kids. Als er de afgelopen tien jaar één band was die ervoor zorgde dat emo toch nog ballen had, dan was het wel The Get Up Kids. De band ging in 2004 uit elkaar, maar besloot rond 2009 toch weer bij elkaar te komen. een bruisende mix van razende gitaren, poppy keyboards en een intense zang. Denk aan een mix tussen Jimmy Eat World, Saves The Day en Weezer. De zaal gaat om 21.00 uur open, kaartjes kosten €12,50 per stuk. De support is van Antillectual en Static Radio.

Romein’ got the Blues
Poppodium Romein opent op zaterdag haar deuren voor een flinke portie blues. Bluesgitarist Ted Oberg (Livin’ Blues) en de Ruben Hoeke Band sieren het affiche. De sound van Oberg is in vergelijking tot Livin’ Blues meer bluesrock gericht en nadrukkelijk gebaseerd op het ‘twin guitar’ concept waarmee bands als The Allman Brothers en Thin Lizzy geschiedenis schreven. De Ruben Hoeke Band is een krachtige formatie met een repertoire van stevige rhythm & blues, boogie, soul en vette, opzwepende rock. De entree bedraagt €15,- en Romein opent om 20.00 uur.

Movements Local Heroes

Op zaterdag is de eerste editie van Movements van het nieuwe seizoen. Movements heeft zich het afgelopen jaren bewezen als een feest wat garant staat voor kwaliteit. DJ’s als 2000 and One, Remy en Secret Cinema draaiden al met succes op een Movements editie. Het nieuwe seizoen begint met een lokale edities. Jong dj talent uit de regio als Det, Nieuwhout en Ferdy krijgen de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Det deed dat eerder met succes op de officiële afterparty van het 3VOOR12/Friesland jubileum. De zaal gaat open om 22.00 uur en de entree is gratis.