Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie 3VOOR12/Friesland

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Gratis hiphop in Iduna
We hebben er even op moeten wachten, maar ook Poppodium Iduna opent weer haar deuren. En dat doen ze donderdag met alweer de vierde editie van Straight Up HipHop gehost door dj KrisiZ. Op het affiche Anders Niemand, Alain Stout en De Alliantie. De resident dj KrisiZ draait de avond aan elkaar met zowel oldskool als nieuwe hiphop. De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

AC Daisies en luchtgitaren in Asteriks
‘For Those About To Rock, We Salute You!’ Een stevige pot gelikte rock 'n roll, daar heb je zo nu en dan dus gewoon zin in. Niet van dat intelligente, maar gewoon lekker hoofdknikkend meedeinen met moddervette riffs. En daar de jongens van AC/DC wat aan de dure kant zijn, komen vrijdag de mannen van AC/Daisies naar Podium Asteriks. Neerland’s beste AC/DC tributeband. In het voorprogramma de grote verassing van Leeuwarden. Janmark van Schuppen treedt aan met zijn soulvolle en funky d’Soulmovah, een band bestaande uit de crème de la crème van de Leeuwarder muziekscene. De entree is €5,-, de aanvang 20.00 uur.

Pay What You Want voor The Kik
Zelden in de vaderlandse pophistorie zal een band sneller van geboorte naar het vinyl zijn gegaan dan The Kik. Eerst een keer oefenen, amper drie maanden later ligt de single in de schappen. Excelsior platenbaas Ferry Roseboom had Dave von Raven geen moment uit het oog verloren na de teloorgang van The Madd. De kwaliteiten van The Kik laten producer Frans Hagenaars niet ongeroerd. “Het is ongelooflijk. Ze kunnen geweldig spelen en nog iets: die gasten kunnen echt zingen. Het zijn net The Beach Boys.” The Madd is dood, leve The Kik dus. Kom het vrijdag zelf ervaren in Het Bolwerk te Sneek.

Romein verwelkomt de nieuwe studenten

Het studiejaar staat weer voor de deur en om het studentenleven goed in te wijden, organiseert Poppodium Romein op vrijdag weer een nieuwe editie van MiXin’. Met het thema I love NL en bands als Gratis Bier, dj Steff da Campo en het Peper & Zout DJ-Stel, worden de studenten op een toepasselijke manier ontgroent. Met de dresscode Dutch Delight wordt er ook van de bezoekers verwacht een steentje bij te dragen aan de Hollandse sfeer. Mixin’ is een studentenfeest dat wordt georganiseerd door twee Leisure Management studenten van Stenden Hogeschool in samenwerking met Leeuwarden Studiestad. De entree bedraagt €5,- en de deuren gaan om 21.00 uur open.

Freeze Festival in de Harmonie
Sinds 1997 hét staalkaartfestival van de Friese popmuziek en een trefpunt van alles wat in de provincie aan poptalent rondloopt. Wat te denken van Daily Bread, Pioneers Of Love en openingsact Fryske Cash? Daarnaast wordt de line-up aangevuld met aansprekende namen uit binnen en buitenland. Dit jaar zijn dat onder meer Triggerfinger, SX en Capitals. Het hele programma is te lezen op de site van het Freeze Festival. De Harmonie gaat zaterdag om 19.30 uur open, kaartjes kosten €17,- in de voorverkoop.

Rock `n Roll N8rit
Wie zaterdag om 19.00 uur bij het Drachtster Poppodium Iduna is, kan meedoen aan een nachtrit in de omgeving van Drachten. Tegen middernacht wordt er voor de deur van Iduna gefinisht om vervolgens af te sluiten met een toepasselijk feestje van The Obscuritones. Deze Engelse 'female fronted' band speelt het beste van de Rockabilly / Rock 'n Roll en andere jaren '50 / '60 klassiekers. Deelname kost €7,50 per auto, ongeacht aantal personen. Kom je alleen voor The Obscuritones, dan betaal je €5,-.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland