Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

5 Jaar Romein, 5 dagen feest
Vijf dagen lang viert Romein zijn lustrum. Van woensdag tot en met zondag is het feest in het Leeuwarder poppodium. De kick-off wordt verzorgd door studenten van D’Drive, de MBO kunstopleidingen van het Friesland College. De tweede dag, donderdag, staat in het teken van het 7,5 jarig jubileum van 3VOOR12/Friesland. Op vrijdag is Romein het domein van de hiphoppers, onder andere Dope D.OD. staat dan op de planken. Zaterdag is het tijd voor dance met Baskerville en zondag mogen de metalliefhebbers vakkundig het poppodium onder handen nemen. Alle dagen zijn gratis te bezoeken. De volledige programmering vind je HIER.

Grindcore uit Singapore
Op donderdag maakt muziekcafé Mukkes in Leeuwarden zich op voor een internationale avond. Afsluitende act is het uit Singapore afkomstige trio Wormrot. Dit drietal brengt supersnelle grindcore waarin de liefde voor oude thrash metal en (crust) punk goed in terug te horen is. Ondersteund door de Amerikaanse band Maruta en het Groningse Suffering Quota zullen zij verantwoordelijk zijn voor een avond vol grindcore, metal en crust. Mukkes opent om 20.00 uur haar deuren en de toegang is gratis.

Karma To Burn in Het Bolwerk
Op vrijdag komt stonerrockband Karma To Burn de woestijn naar Het Bolwerk in Sneek brengen. Vol gestampt met behendige drum fills, doorklinkende baslijnen en bedwelmende gitaar riffs, waren ze al een van de hoogtepunten van metalfestival Into The Grave. In het voorprogramma Legacy Of Saints. Het Bolwerk opent om 21.00 uur en de entree bedraagt €8,-.

Knallende potten in de Blokhuispoort
Podium Asteriks verwelkomt vrijdag de Amsterdamse band Knalpot. Met een mix van rock, elektro en geluiden die doen denken aan jaren tachtig computer games, maken Raphaël Vanoli en Gerri Jäger hun zelfbenoemde Rascal Style. Het Britse Gallops is de tweede hoofdact van de avond. De mannen zoeken de grenzen op van de experimentele noisejazz en elektrorock. Aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro.

Brainbox bluest Bolwerk

Op zaterdag zal blueslegende Brainbox het podium van Het Bolwerk betreden. Verwacht een set klassiekers, aangevuld met nummers van de eerste nieuwe plaat sinds veertig jaar. The 3rd Flood, zo luidt de titel van de nieuwe cd en deze bevat vijftien niet eerder door Brainbox opgenomen liedjes. Het Bolwerk opent om 21.00 uur de deuren, de entree is €15,-.

Honderdste foar De Hûnekop
Zaterdag speelt De Hûnekop haar honderdste officiële optreden. Dit zal gevierd worden tijdens het dorpsfeest in Sumar. En dat bij snackbar ’t Mountsje, waar twee maanden en acht optredens terug, zij samen al het Hûnekopfestival mee organiseerden. De toegang is gratis en het feest begint om 13.00 uur. Om 17.00 uur is het woord aan De Hûnekop.