Friese Flitsen week 38 Friese Flitsen week 38

Kort popnieuws uit de provincie

, redactie 3VOOR12/Friesland

Friese Flitsen week 38

Kort popnieuws uit de provincie

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Kensington Arms, het Freeze Festival en Rooster Rampage.

Kort popnieuws uit de provincie

Akoestische EP voor Rooster Rampage
Na een tijd van relatieve stilte presenteert Rooster Rampage haar eerste EP in een serie van drie die ze dit jaar uit gaan brengen. Een akoestische EP nog wel, If Only You Could, met daarop een aantal nieuwe nummers en een drietal akoestische bewerkingen van oudere nummers. Donderdag 22 september is de EP release in King Kong Records aan de Voorstreek in Leeuwarden.

Debuutalbum Kensington Arms op komst
Op 1 oktober verschijnt het langverwachte debuutalbum van de hardcore punk band Kensington Arms. Maanden zijn ze bezig geweest met opnemen, mixen en discussiëren, maar Geospizinae zal nu snel het licht zien. Kensington Arms lekt alvast wat nieuw materiaal door via Bandcamp. In de komende weken zal er steeds meer te horen zijn.

Freeze Festival verloot reis naar IJsland

Bezoekers van het Freeze Festival maken kans op een reis voor twee personen naar het Iceland Airwaves festival dat half oktober plaatsvindt in Reykjavik. Op het programma staan onder andere Beach House, Sinéad O'Connor, Tune-Yards en De Staat. De verloting vindt plaats tijdens het Freeze Festival op zaterdag 24 september in De Harmonie in Leeuwarden. Tot 22.00 uur kunnen betalende bezoekers bij de ingang hun kaartje deponeren in de daarvoor bestemde bus.

Geef je op voor Friesch Peil
Op 10 en 11 november zal de eerste editie van het Friesch Peil festival plaatsvinden in Leeuwarden. Omdat het Groningsch Peil vorig jaar een groot succes was, is het evenement nu ook uitgebreid naar Friesland en Drenthe. Friesch Peil biedt een podium voor opkomende muzikale talenten uit de regio en geeft hun de kans om meer naamsbekendheid te genereren. De bands spelen in verschillende cafés en kroegen, tijdstippen van de optredens variëren. Zelf meedoen? Opgeven kan nog tot 1 oktober. 

Here We Are Everywhere
Dat is de titel van de examenshow van de nieuwe lichting afgestudeerden van de Academie voor Popcultuur. Dit jaar is de afstudeerpresentatie te zien en te beluisteren in een speciale Pop-Up Store in het centrum van Leeuwarden. Aan de Voorstreek 73 is werk van de AvP studenten te zien, te beleven en te koop. De producten variëren van tijdschriften, boekjes, cd’s, films en performances. Verder biedt de ruimte plaats aan inloopworkshops, optredens en presentaties van afgestudeerde studenten. De opening is donderdag 22 september om 19.00 uur.

Netwerk je suf op de Bedrijvencontactdag

De Fries Popnet Bedrijvencontactdag, die plaats vindt op donderdag 22 september aanstaande in Schaaf City Theater, toont een grote verscheidenheid aan bedrijven die zich op deze dag presenteren. Deelname varieert van lokale podia tot opnamestudio's, maar ook popopleidingen en producenten zijn vertegenwoordigd. Ook voor niet standhouders is het een interessante dag, waar je kennis kunt maken met de Friese popscene en de bedrijven en instellingen die daarbinnen actief zijn. Aanvullende informatie en de lijst met aanmeldingen is terug te vinden op de website van De Week Van De Friese Popcultuur.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland