New Killer Stars stopt nu het nog leuk is New Killer Stars stopt nu het nog leuk is

‘Je kunt als een nachtkaars uitgaan, maar ook met een knal’

, Peter Dijkstra

New Killer Stars stopt nu het nog leuk is

‘Je kunt als een nachtkaars uitgaan, maar ook met een knal’

Peter Dijkstra ,

Na zes jaar gooit New Killer Stars het bijltje erbij neer. Het Friese garagerock trio wil stoppen nu ze nog steeds goed zijn. Van onderlinge ruzie is geen sprake. Volgens drummer Jelle van Gosliga is het gewoon tijd om nieuwe dingen te proberen.

‘Je kunt als een nachtkaars uitgaan, maar ook met een knal’

Na zes jaar gooit New Killer Stars het bijltje erbij neer. Het Friese garagerock trio, dat in september nog het jubileum van 3VOOR12/Friesland muzikaal ondersteunde, wil stoppen nu ze nog steeds goed is. Van onderlinge ruzie is geen sprake. Volgens drummer Jelle van Gosliga is het gewoon tijd om nieuwe dingen te proberen.

“We waren druk bezig met een nieuwe plaat”, vertel hij. “Het werd allemaal wel weer mooi en leuk, maar het is niet meer als in de tijd van de Hebrew Matthew EP.” De drummer doelt daarmee op de eerste EP uit 2008. “Het was wild en energiek toen we begonnen maar dan krijg je succes en ga je op dingen letten. Je gaat meer nadenken terwijl we van nature een 'ramband' wilden zijn. Voor mij werd het soms meer een bedrijf dan lekker spelen”, aldus Van Gosliga.

De band, die zich vernoemde naar het David Bowie nummer New Killer Star, kan terugzien op een mooie staat van dienst. Samen met Shaking Godspeed stond het trio aan de aftrap van het Leeuwarder Podium Asteriks, leverde het met Crash Their Parties And Rob Their Houses naast de Hebrew Matthew EP een goed ontvangen debuutalbum af, toerde met De Staat en diende tevens als springplank voor de huidige bassist van Pioneers Of Love: Cesar Eisma.

Stoppen is dan ook tevens een moment van terugkijken. Zo kijkt Van Gosliga met veel plezier terug op de trip naar Amerika alwaar de band haar debuut en, wat nu blijkt, tevens enige album Crash Their Parties And Rob Their Houses opnam. “Welk beginnend bandje doet nu zoiets?” Een terechte vraag als je een quote uit een eerder interview met 3VOOR12/Friesland erbij pakt: “Als je als drie blanke jongens achter in een auto zit en je de platenbaas drugs ziet kopen van gewapende negers in een ghetto, schrik je wel even.”

Alle mooie avonturen ten spijt, het einde van New Killer Stars is onafwendbaar. Wel ligt er nog een afscheidsshow in het verschiet. Van Gosliga: “Je kunt als een nachtkaars uitgaan, maar ook met een knal. We zijn nu nog aan het kijken waar die show zal plaatsvinden.” Het moet een avond worden waar New Killer Stars met bevriende bands nog één keer keihard zal rocken. Al zet de drummer de deur toch meteen weer op een kiertje: “Ik sluit niet uit dat we ooit nog weer eens met elkaar gaan samenwerken”, aldus Van Gosliga.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland