¡Los Delinquent Habits son de puta madre! ¡Los Delinquent Habits son de puta madre!

Oftewel: De Delinquent Habits zijn te gek!

, Tekst: Fabian Samidjono

¡Los Delinquent Habits son de puta madre!

Oftewel: De Delinquent Habits zijn te gek!

Tekst: Fabian Samidjono ,

Na deze avond in Romein sluipen de jongens van Holland In Da Hood waarschijnlijk stiekem weg via de achterdeur van het pand. Het is weer tijd voor hip hop van hoogstaande kwaliteit. Sillo & Dia, DJ Friss en Delinquent Habits laten zien dat er in de hip hop scene nog steeds goede dingen gemaakt kunnen worden. Door alle wannabe’s die er heden ten dage rondlopen, lijkt dit bijna onmogelijk. Maar de artiesten van vanavond bewijzen dat het tegendeel waar is.

Oftewel: De Delinquent Habits zijn te gek!

Aan Sillo & Dia de eer om het publiek in de juiste modus te krijgen. Winnaars van de NAXT Level hiphop contest dit jaar - dé wedstrijd op het gebied van hip hop in Overijssel – en ook al te zien en te horen bij onder andere 101 Barz en Nachtegiel. Kortom, artiesten die ‘goed op weg zijn’. In Romein lijkt er echter nog niet echt  interactie mogelijk te zijn tussen deze rappers en het publiek. Aan de beats, de scratches en de raps ligt het niet want die zijn goed te versmaden. Misschien wacht iedereen met uit zijn dak gaan tot de hoofdact komt?

Sillo & Dia verlaten het podium en DJ Friss neemt het over. Hij draait veel hip hop classics en laat ondertussen zijn scratching skills horen. Het publiek is nog steeds vrij kalm en wacht rustig op de veelbelovende act waar ze uiteindelijk voor komen. Langzamerhand wordt het drukker en wordt duidelijk dat er iets staat te gebeuren. Friss is inmiddels afgelost door de DJ van Delinquent Habits en hij test alvast of al zijn apparatuur het doet. Hij blijft niet onopgemerkt want een aantal mensen staat al foto’s van de DJ te maken.

En daar zijn ze dan, The Delinquent Habits! Vol energie verschijnen ze op het podium. Ze weten binnen een mum van tijd al het publiek naar voren te krijgen. De Engelse en Spaanse lyrics galmen door de zaal en het publiek begint goed los te komen. Als dan ook nog een aantal keren de zogenaamde Tequila Bar wordt geopend, is het helemaal feest. De rappers delen glaasjes met tequila uit aan het publiek waarbij er tientallen grijpgrage handjes de lucht in gaan. Vooral hits als ‘Tres Delinquentes’ doen het goed. Bij dit soort nummers springt iedereen zo hoog de lucht in dat het lijkt alsof er telkens een toren van mensen ontstaat. 

De mix van Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden doet het ontzettend goed. De mix van veel tequila en het menselijk lichaam doet het bij sommigen minder goed... Uiteindelijk maakt het niet uit, iedereen is tevreden, zelfs de personificatie van de hip hop scene lacht. Ingeschatte schade voor the day after: een kater zo groot als een sombrero.

---

Wie: Sillo & Dia, DJ Friss, Delinquent Habits
Waar: Poppodium Romein
Wanneer: 8 oktober 2011

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland