Krystl houdt aandacht vast in Romein Krystl houdt aandacht vast in Romein

Live wordt debuutalbum Rolling tot hoger niveau getild

, Tekst: Anne-Marie Böing | Foto's: Lisa Boels

Krystl houdt aandacht vast in Romein

Live wordt debuutalbum Rolling tot hoger niveau getild

Tekst: Anne-Marie Böing | Foto's: Lisa Boels ,

Slechts gewapend met kruk, microfoon, gitaar en dus een goede dosis lef, opende Krystl in haar eentje de show. De 28-jarige zangeres sleepte begin oktober de Edison voor Beste Nieuwkomer binnen. Zaterdag bewees ze in Poppodium Romein met haar band hoe verdiend dat was.

Live wordt debuutalbum Rolling tot hoger niveau getild

'Wat fijn dat jullie hier allemaal zijn en niet The Voice of Holland zitten te kijken!’ roept Krystl blij als de band op komt. Op dat moment staat zij al vijf minuten op het podium; het spits bijt ze namelijk helemaal alleen af. Slechts gewapend met kruk, microfoon en gitaar brengt ze het eerste nummer ten gehore. En doet dit zo verdienstelijk, dat de race eigenlijk meteen al gewonnen is. Romein is fan. En terecht. Niet dat de tent uit zijn dak gaat. Maar de sfeer zit er goed in, zowel op het podium als in de zaal.

Kippenvelmoment
Met een hechte band, swingende hits, strakke breaks en een aantal bijzondere momenten houdt Krystl de aandacht makkelijk anderhalf uur vast. Eén van die bijzondere momenten is de prachtige meerstemmige vertolking van Arms of a Woman van Amos Lee. Je kunt een speld horen vallen. Ook bijzonder is het duet How Are You met de drummer, die nu voor op het podium naast Krystl plaats neemt. Hun stemmen kleuren mooi bij elkaar. Het nummer is een kippenvelmoment in een voornamelijk dansbare set, waarbij Krystl energiek en vrolijk in baggy spijkerbroek en All Star gympies over het podium stampt.

Krystl’s debuutplaat heet Rolling. De nodige hitsingles zijn hier al vanaf gekomen, zoals Fool For You, Bottles - ‘ik hoorde net dat ze mijn liedje deden in The Voice!’ - en Golden Days. ‘Zoveel dromen zijn al uitgekomen en eigenlijk allemaal door dit liedje’, vertelt ze. Niet alleen werd Golden Days 3FM Megahit, het werd ook gebruikt in een reclame. Hierdoor ging het balletje voor Krystl pas echt rollen en heeft ze afgelopen zomer op menig festival gestaan. Pop met een randje soul

Met haar heldere, krachtige stem, die soms aan Natasha Bedingfield doet denken, is ze een aanvulling op het zangeressenbestand dat Nederland al rijk is. Haar plaat is te beschrijven als pop met een randje soul. Live weten zij en haar band de soms wat zoete liedjes tot leven te wekken, zelfs tot een hoger niveau te tillen. De energie en groove van de band halen het lieve er wel af, waardoor de nummers sterker en stoerder overkomen dan op het album.

Terwijl de laatste noten van haar versie van Let It Be uitsterven, roept er iemand ‘amen!’ door de zaal. Zelfs met het coveren van de Beatles komt ze weg vanavond in Romein. Op naar een uitverkocht Effenaar en Paradiso. En naar die tweede Edison.

----

Wie: Krystl
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2011
Opkomst: bijna 200 man

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland