Jankobus Drum&Bas Ensemble stopt Jankobus Drum&Bas Ensemble stopt

‘Het is wel jammer dat het zo snel voorbij is’

, Tekst: Anne-Marie Böing

Jankobus Drum&Bas Ensemble stopt

‘Het is wel jammer dat het zo snel voorbij is’

Tekst: Anne-Marie Böing ,

Het Jankobus Drum&Bas Ensemble is niet meer. Het punkpoptrio rondom Jankobus Seunnenga heeft besloten te stoppen. Seunnenga: “Er waren strubbelingen, meningsverschillen, dan moet je niet te lang doorgaan. Het is moeilijk de vinger erop te leggen.”

‘Het is wel jammer dat het zo snel voorbij is’

Het Jankobus Drum&Bas Ensemble is niet meer. Het punkpoptrio rondom Jankobus Seunnenga, bekend van onder andere Kobus gaat naar Appelscha en Pigmeat, heeft besloten om te stoppen. “Waarom? Hoe zullen we dat eens omschrijven. We zitten nog midden in het proces”, zegt Seunnenga. “Er waren strubbelingen, meningsverschillen, dan moet je niet te lang doorgaan. Het is moeilijk de vinger erop te leggen.”

Het Jankobus Drum&Bas Ensemble, met Jankobus Seunnenga, Eric Ennema en Gilbert Terpstra, heeft anderhalf jaar bestaan. “Toen Pigmeat voorbij ging had ik wat meer tijd om weer met een band bezig te zijn”, vertelt Seunnenga. Terpstra en hij speelden al samen in Kobus gaat naar Appelscha. Een eerdere muzikale samenwerking met Ennema dateert van 28 jaar geleden. “Maar Eric kwam ik bij toeval tegen bij de feestwinkel op de Voorstreek.” En zo kwam het Ensemble bij elkaar. Seunnenga: “Het was een kick om weer eens met scheurende gitaren te spelen, om mijn eigen liedjes weer eens stevig te horen. Het is wel jammer dat het zo snel voorbij is. Maar het is niet anders, hè.”

“Op muzikaal gebied voelden we elkaar heel goed aan”, zegt Seunnenga verder over het Ensemble. “Aan de ene kant kwam het onverwacht, aan de andere kant hadden we het misschien ook wel aan zien komen. We vinden het alle drie heel jammer. Maar we zijn niet met slaande ruzie uit elkaar gegaan. Dat was misschien dertig jaar geleden wel gebeurd, maar nu niet meer”, aldus Seunnenga.

Op het moment is Jankobus Seunnenga bezig met zijn solo-dubbelalbum dat in het voorjaar uit moet komen, getiteld Jantje Huilt, Jantje Lacht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland