Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie 3VOOR12/Friesland

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Stoner in Sneek
Dixie Witch onstond in de hoogtijdagen van de stoner rock en dat is nog altijd te horen. Deze band bleef keihard touren en ontwikkelde een stevige stonermetal sound die kleine zaaltjes platwalst en grote zalen doet schudden. Samen met Roadsaw en Sasquatch komt Dixie Witch vrijdag naar Het Bolwerk in Sneek. De zaal gaat om 20.00 uur open, kaartjes kosten €10,- per stuk.

Flat Stock And 10 Smoking Posters
Vrijdag zal Podium Asteriks geheel in het teken staan van de expositie van ex-huisontwerper, Jelle van Gosliga. De muzikale ondersteuning komt van Bit Shifter, een Amerikaanse dj die met een GameBoy de meest aanstekelijke dansvloerkrakers produceert, de powergaze-band New YX en het Belgische talent Pale Grey. De deuren gaan om 20.00 uur open, kaartjes kosten €5,- per stuk. De eerste 10 bezoekers krijgen een gelimiteerde zeefdrukposter!

Politiek en hardcore smelten samen in Iduna
Als er één Amerikaanse band is die in de jaren negentig politiek en hardcore punk met elkaar wist te mengen is het Trial wel. Als geen ander wisten ze hun politieke woede en emoties om te vormen tot muziek en hiermee vele bands die volgden te beïnvloeden. Zelf spelen ze ook nog altijd. Vrijdag doen ze dat in Iduna. Ook Dead Scenestars, Anchor en andere zijn aanwezig in Drachten. De deuren gaan open om 19.30 uur, een kaartje kost je €15,-.

Nieuw seizoen Nachtwacht in Doozo

De nachtburgemeester van Leeuwarden heeft op zaterdag een wel heel speciale gast uitgenodigd om in Doozo de dansvloer te rocken. Niemand minder dan Steve Rachmad de ‘Nederlandse vader van de Detroit techno’ opent het nieuwe seizoen in Doozo. Vanaf 22.30 uur tot 05.00 uur gaan de tafels aan de kant. Kaarten kosten €7,50 in de voorverkoop bij Doozo.

Trash metal in de Twilight Zone
Sinds een paar jaar schieten de retro thrash bands als paddenstoelen uit de grond. Gama Bomb bijvoorbeeld, die zaterdag in Het Bolwerk staat, put uit de rijke historie van de vroege thrash metal uit de jaren tachtig. De Ieren laten zich tekstueel vooral inspireren door pulp horror en science fiction als Twilight Zone, Tales From the Crypt. Het Bolwerk gaat om 20.00 uur open, kaartjes kosten €9,- per stuk.

Return of the Delinquent Habits
Op zaterdag kunnen de Friese hiphop liefhebbers bij Romein terecht voor Delinquent Habits. De band scoorde in de jaren negentig wereldwijde hits met de nummers Tres Delinquentes en Return of the Tres. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Nederlandse act Sillo & Dia en de Leeuwarder DJ Friss. De entree bedraagt €15,- en de deuren gaan open om 20.00 uur.

Nachtelijke avonturen in de jungle
Jungle by Night is jong, Amsterdams, swingt en is nu al een van de meest belovende en besproken live-acts. De negenkoppige band is een samenraapsel van vrienden, familie en aanverwanten. Hun muziek is een mengeling van Nigeriaanse Afrobeat en Ethiopische jazz, gespeeld met een Westerse rock attitude. Met een ruime sortering van blazers en percussie zorgt Jungle by Night gegarandeerd voor een feestje. De band is zondagmiddag vanaf 15.00 uur voor €10,- te bewonderen in Het Bolwerk.

Heidenfest 2011
Op maandag 10 oktober trekt het folk metal circus Heidenfest langs Leeuwarden. Een zestal bands doet dan Poppodium Romein aan. Hoofdacts zijn Finntroll , Turisas en Alestorm, maar ook Arkona, Trollfest en Skálmöld zijn aanwezig. Het festival begint vroeg: de deuren van Romein gaan al open om 17.30 uur en een ticket kost €22,-.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland