Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie 3VOOR12/Friesland

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Vrijdag strijkt circus Popronde neer in Leeuwarden. Verspreid over de binnenstad zie je meer dan dertig talentvolle acts. Het programma van de Popronde vind je hier. Maar er is meer dit weekend!

Donderdag | Dimaeon | Iduna

In het kader van support your local scene staan er donderdag twee Friese metal bands in het café van Iduna. De muziek van Dimaeon draait om rust, symmetrie en schoonheid, maar ook om ellende en wreedheid. Ook Kramtried speelt vanavond in Iduna. De aanvang is om 20.00 uur, de entree is gratis.

Vrijdag | Moke | Harmonie

Moke behoeft inmiddels geen introductie meer. Voor de theatershow Till Death Do Us Part grijpt de band terug op popklassiekers en vergeten juweeltjes met één gemeenschappelijkheid: ze zijn gewijd aan het leven zelf. Een concert over vrienden door dik en dun, totdat de man met de zeis op de deur klopt. De aanvang is 20.15 uur, de entree bedraagt €24,-.

Vrijdag | Wouter Hamel | Bolwerk
Wouter Hamel wordt gezien als een van de grootste zangtalenten in de Nederlandse pop en jazz scene. Na vele omzwervingen in het buitenland is Hamel weer terug op het thuishonk. Met Lohengrin leverde de zanger recentelijk zijn derde album af. Vrijdag komt hij naar Sneek. De aanvang is om 21.00 uur, de entree bedraagt €15,- in de voorverkoop.

Zaterdag | Dana Fuchs | Iduna

De uit Florida afkomstige zangeres Dana Fuchs is nog steeds een relatieve nieuwkomer. Haar rauwe en doorleefde stem staat in contrast met haar wulpse voorkomen. Haar soulvolle blues en dampende southern rock leverde haar in Amerika reeds de rol van Janis Joplin op in de musical Love, Janis. De aanvang is om 20.00 uur, de entree bedraagt €17,50 in de voorverkoop.

Zaterdag | Jiggy Djé | Romein
Jiggy Djé staat op zaterdag samen met Kraantje Pappie en Tastic in Poppodium Romein. Jiggy bracht met de groep D.A.C. twee albums uit, diDACtivi in 2002 en Professioneel Chillen in 2005. De Nederlandse rapper ging solo en komt in de herfst alweer met zijn derde solo album Het Grote Plaatje. De aanvang is om 20.00 uur, de entree bedraagt €10,-.

Zaterdag | Kayak | Bolwerk
Na een afwezigheid van bijna twee jaar gaat Kayak weer optreden. In september verscheen het nieuwe album Anywhere But Here. Hun klassiekers Wintertime, Starlight Dancer en Ruthless Queen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse popgeschiedenis. De aanvang is om 20.00 uur, de entree bedraagt €17,50 in de voorverkoop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland