Friese Flitsen week 42 Friese Flitsen week 42

Kort popnieuws uit de provincie

, redactie 3VOOR12/Friesland

Friese Flitsen week 42

Kort popnieuws uit de provincie

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Explore The North, Into The Grave, Dokk'em Open Air, Pioneers of Love en Freesonica.

Kort popnieuws uit de provincie

Freesonica
Deze week werd bekend dat Passengers en Mundo Park zijn geselecteerd als de twee nieuwe deelnemers aan het bandcoachingsproject Freesonica. Dit betekent dat de twee bands intensieve begeleiding, ondersteuning en coaching zullen krijgen op het gebeid van management, promotie, podiumpresentatie en het verkrijgen van optredens.

Explore The North
Meer nieuws over Passengers. De band is namelijk toegevoegd aan de line-up van het nieuwe Leeuwarder festival Explore the North, dat eind november plaats zal vinden in de Friese hoofdstad. Het multidisciplinaire festival, dat zich richt op zowel muziek als literatuur, maakte eerder al bekend dat onder andere The Black Atlantic, Lonely Dear en Akron/Family tot de line-up behoren.

Into The Grave 2012
Goed nieuws voor alle Friese metalfans, want deze week viel op Twitter te lezen dat de organisatie van Into The Grave officieel van de gemeente Leeuwarden te horen heeft gekregen, dat Into The Grave 2012 door mag gaan. Into The Grave 2012 staat nu gepland voor 11 augustus. Tijdens de afgelopen editie rockten onder meer Karma To Burn, In Solitude en Devin Townsend het Oldehoofsterkerkhof.

Dokk’em Open Air 2012
Meer goed metalnieuws! Pak je agenda en markeer vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2012, want dan vindt de zevende editie van het metalfestival Dokk’em Open Air plaats. Hiermee heeft de organisatie een plaats tussen de halve finale en de finale van het EK voetbal weten veilig te stellen. Die worden namelijk gespeeld op de donderdag ervoor en de zondag na Dokk’em Open Air. Geen moeilijke keuzes dus voor de voetbalfan/metalhead. Binnenkort hopen we de eerste namen bekend te maken.

Pioneers of Love
Op het album van Pioneers of Love moeten we nog heel eventjes wachten, maar inmiddels is de tweede single Fear Of Heights wel uit. Voor de bijbehorende video toog het viertal richting Zwitserland, alwaar Lex Vesseur een pracht van een video schoot. De totstandkoming van onderstaande video zie je hier op YouTube.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland