Friese Flitsen week 41 Friese Flitsen week 41

Kort popnieuws uit de provincie

, redactie 3VOOR12/Friesland

Friese Flitsen week 41

Kort popnieuws uit de provincie

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Explore The North, Blackbox Red, Greyline en de Popronde.

Kort popnieuws uit de provincie

Nieuwe namen Explore The North
Het nieuwe multidisciplinaire culturele festival Explore the North in Leeuwarden en omgeving maakt weer een rijtje nieuwe namen bekend. De programmering met het ‘noordelijke gevoel’ als uitgangspunt, is aangevuld met onder meer de chaotische folkband Akron/Family, de Utrechtse band I am Oak, de Noorse singer-songwriter Petter Carlsen, het eveneens uit Noorwegen afkomstige Fjorden Baby!, de door Scandinavië geïnspireerde band Aestrid en het Nederlandse ‘label van samenwerkingen’ Samling. Het festival vindt plaats op 25 en 26 november. Meer info vind je hier.

Greyline en Otis presenteren split LP
Anderhalf jaar na het album Behind the Masquerade komt metalband Greyline met een bijzondere release: de split LP Epidemic of the Forked Tongue. Samen met het Rosendaalse Otis presenteert Greyline de LP op 15 oktober in Simplon te Groningen.  Net als Behind the Masquerade is ook Epidemic of the Forked Tongue uitgebracht bij het label Black Death Records. Op hun website is inmiddels het openingsnummer If Vanity Fades te beluisteren. De LP is beschikbaar op 12’ wit vinyl in een gelimiteerde oplage.

Popronde

Hét reizende muziekfestival van Nederland doet natuurlijk ook dit jaar weer Leeuwarden aan. Op 21 oktober verwelkomen 21 locaties het mooie aantal van 32 bands; dit alles tussen 19.00 en 3.00 uur. Nieuw dit jaar is de Popronde Informatiestand die bij Poppodium Romein in de Bagijnestraat te vinden is. Hier kunnen bezoekers zich laten informeren over het programma, polsbandjes krijgen, zelf hun Popronde T-shirt bedrukken en indien het regent zelfs een Popronde Poncho opduikelen. Ook de traditiegetrouwe Popronde CD is hier verkrijgbaar. Tot 11 november is deze ook nog te beluisteren op de 3VOOR12 Luisterpaal.

Battle the Sparrows
Eerder deze zomer vertrok BlackboxRed naar Frankrijk om daar te werken aan hun nieuwe EP Battle the Sparrows. Deze week verscheen de trailer van Battle the Sparrows. Meer beelden van de Franse avonturen zijn te vinden op hun YouTube kanaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland