Genomineerden Friese Popawards 2011 bekend Genomineerden Friese Popawards 2011 bekend

Twee nominaties voor Pioneers of Love en De Hûnekop

, Peter Dijkstra

Genomineerden Friese Popawards 2011 bekend

Twee nominaties voor Pioneers of Love en De Hûnekop

Peter Dijkstra ,

Fryske Cash, Jan ten Boom, Podium Asteriks en De Hûnekop zijn de genomineerden voor de Friese Popprijs 2011. De uitreiking vindt plaats op 9 december in Poppodium Romein. Onder andere Pioneers of Love, Mr. Wallace en De Hûnekop zullen optreden tijdens dit prijzencircus.

Twee nominaties voor Pioneers of Love en De Hûnekop

De Hûnekop, vorig jaar nog winnaar van de Friesland Pop Talent Award, is een van de kanshebbers voor de Friese Popprijs. Ook Podium Asteriks, het Fryske Cash project en de succesvolle boeker Jan ten Boom zijn genomineerd. Aan de prijs is een geldbedrag van €1500,- verbonden.

Naast de Friese Popprijs zijn er nog drie prijzen te verdelen tijdens de Friese Popawards. De LC Publieksprijs, die vorig jaar werd gewonnen door het Glemmer Festival, de Friesland Pop Talent Award en de Klipkar+ Clip Award, die vorig jaar naar A Silent Express ging voor de video die Stephanie Pistel maakte bij de hitsingle Will I Be Around.

Twee keer twee nominaties
Pioneers of Love en de Hûnekop zijn als enige genomineerd in meerdere categorieën. Naast de Friese Popprijs, maakt De Hûnekop met hun clip van Jappie Commando kans op de Klipkar+ Clip Award. Pioneers of Love is met de video van Walhalla, die overigens ook door Stephanie Pistel is geschoten, in dezelfde categorie genomineerd. Daarnaast is de band genomineerd voor de Friesland Pop Talent Award.

De Friese Popawards worden op 9 december uitgereikt in Poppodium Romein. Pioneers of Love, Mr. Wallace en de Hûnekop zijn reeds bevestigd voor de muzikale omlijsting. Meer namen zullen spoedig volgen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland