Friese Flitsen week 45 Friese Flitsen week 45

Kort popnieuws uit de provincie

, redactie 3VOOR12/Friesland

Friese Flitsen week 45

Kort popnieuws uit de provincie

redactie 3VOOR12/Friesland ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over BlackboxRed, Rooster Rampage en Dokk'em Open Air.

Kort popnieuws uit de provincie

EP BlackboxRed op de Luisterpaal
Battle the Sparrows, de kersverse nieuwe EP van BlackboxRed is nu te beluisteren op de 3VOOR12/Luisterpaal. De EP werd opgenomen in een 12e eeuws landhuis ergens in Frankrijk. Howlin Wolf wordt de eerste single en het duo is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen van de videoshoot. Lees ook het interview dat 3VOOR12/Landelijk vandaag met zangeres Eva van Netten had.

Death Angel op Dokk’em Open Air 2012

Het metalfestival Dokk'em Open Air heeft voor haar zevende editie de eerste bands vastgelegd. Headliner op vrijdag is de Bay Area trash metalband Death Angel, die het debuutalbum The Ultra Violence uit 1987 zal gaan spelen. Bovendien zal de Friese death metalband Omission een reünie show geven en is tevens de symfonische metalband Trail of Tears is bevestigd. Dokk’em Open Air vindt plaats op 29 en 30 juni 2012, de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Rooster Rampage presenteert 3 cd-box

Na een tijd van relatieve stilte keerde Rooster Rampage eind oktober terug aan het front. If Only You Could werd de eerste EP in een serie van drie die de band dit jaar uitbrengt. Inmiddels is ook de tweede (Feel The Danger) verschenen en op 19 november is nummer drie Of Those Terrifying Sounds aan de beurt. In Romein zal diezelfde avond een releaseshow worden georganiseerd. Ook komt deze avond een gelimiteerde 3 cd-box uit met daarin de 3 EP’s.

Chris Mulder van Daily Bread remixt Bastian

Bastian, de man achter Seymour Bits en als Majoor Vlosshart, de neger des Heils producer bij de Jeugd van Tegenwoordig, maar zeker ook onder zijn eigen naam met de hit You’ve Got My Love uit 2001, heeft een nieuwe single uit: Undo The Undo. Speciaal voor de release is er een remix gemaakt door Chris 'Møller' Mulder van Daily Bread. Check hem hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland