Death Letters geeft vol gas in Asteriks Death Letters geeft vol gas in Asteriks

Maar Psycho 44 steelt de show

, Tekst: Ridzert Souverein | Foto's: Joey Feikens

Death Letters geeft vol gas in Asteriks

Maar Psycho 44 steelt de show

Tekst: Ridzert Souverein | Foto's: Joey Feikens ,

Death Letters zijn geen onbekende voor de Friese hoofdstad. In 2009 was het duo dé hit van het Freeze Festival, maar in Asteriks zijn het echter de Vlamingen van Psycho 44 die de show stelen.

Maar Psycho 44 steelt de show

Death Letters zijn geen onbekende voor de Friese hoofdstad. In 2009 was het duo dé hit van het Freeze Festival, maar in Asteriks zijn het echter de Vlamingen van Psycho 44 die de show stelen.

Wedergeboorte

Het affiche beloofde op voorhand een avondje stevige rock en rond kwart voor acht, wanneer een kleine veertig bezoekers de kou hebben getrotseerd, verzorgd De Vijand de aftrap daarvan. De drie mannen die vorig jaar op Freeze hun band My Girlfriend = My Weapon ter ziele lieten gaan zijn terug. Geen geboortekaartjes dit keer, maar een knetterende show instrumentale stoner-rock.

Het shirt van gitarist Peter Reen kon nog wel eens heel goed de inspiratiebron verraden: Karma To Burn. De podiumposities van de heren verschilt van deze Amerikanen, maar qua geluid doet De Vijand er weinig voor onder. Een rammende stuwende show waar de enige adempauzes worden gecreëerd door spannende tempowisselingen. Waar eerder deze week op internet te lezen was dat de versterkers de repetities niet vol hielden blijft vanavond gelukkig alles heel. Dit tot genoegen van het publiek.

Er komt meer goeds uit Vlaanderen dan enkel frieten en bier

Een iets voller gelopen zaal staat een half uur later klaar voor de tweede band van de avond Psycho44. Deze Vlaamse heren, die met hun debuut EP in hun vaderland hoge ogen gooien, laten als zoveelste Belgische band in Asteriks zien, dat hun land niet alleen moet worden gekend om hun dikke frieten en speciale bieren. Een intelligente mix van harde, technische rock en popmelodieën maakt deze band direct geliefd bij de bezoekers van vanavond. Met veel plezier staan de jonge muzikanten op de planken van het podium. Het plezier lijkt het grootst tijdens de single Demons, dat in thuisland België al uitgroeide tot een ware hit.  Wanneer deze Vlaamse reuzen hierna de zaal vullen met de klanken van Nirvana is iedere bezoeker gewonnen.

Kent u deze nog?
Death Letters heeft de eer om de avond af te sluiten. Ze zijn waarschijnlijk bij de lokale bezoekers nog bekend om hun fantastische optreden op Freeze 2009, waarbij ze dé sensatie van het festival waren. Ook vanavond weet het tweetal vanaf het begin van de show te boeien en ondanks de onderbezetting op het podium ten opzichte van het gemiddelde van de avond is het geluid net zo vol en warm. Met de nummers van het eerder dit jaar verschenen debuutalbum Post Historic, wordt moeiteloos een interessante avond neergezet. Technisch scherp en vocaal sterk, maar ook hier geeft de doorslag het plezier waarmee deze mannen op het podium staan, zodat de bezoekers heerlijk in hun groove kunnen blijven.

---
Wie: Death Letters + Psycho 44 + De Vijand
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Wanneer: vrijdag 11 november 2011
Opkomst: ongeveer 100 man

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland