Chef’Special scoort vooral in de slotfase Chef’Special scoort vooral in de slotfase

‘After a storm comes a calm’

, Tekst: Alwin Sinnema | Foto's: Jorn Idzerda

Chef’Special scoort vooral in de slotfase

‘After a storm comes a calm’

Tekst: Alwin Sinnema | Foto's: Jorn Idzerda ,

Er staat een grote Koninklijke stoel op het podium van Romein. Het is één van de instrumenten waar de Haarlemse band Chef’Special, en dan met name de zanger Joshua Nolet, het publiek mee bespeelt. De stoel symboliseert ook zijn plaats binnen de band; Nolet zit op de verhoging, maar de andere bandleden vormen de onmisbare stoelpoten.

‘After a storm comes a calm’

Chef’Special maakt typische ‘voel je goed’ muziek. Dit vertaalt zich dan ook met name in vele lachende gezichten en het volop meezingen van de nu toch al bekende nummers zoals Scribblin, Biggest Monkey of Airplaying. Het zijn verschillende nummers qua tempo en volume die zich afwisselen, waartussen de band gemakkelijk weet te schakelen.

Toch lijkt het moeilijk om het hele publiek in de stemming te brengen. Bij de rustige nummers gaat zanger Joshua Nolet er bij zitten en als het dan er stevig aan toe gaat, bepaalt hij of het publiek gaat springen. Maar het is vooral de voorste rij die zijn enthousiasme overneemt.

‘Even een Powernapje?' Nolet vraagt het publiek om op de grond te gaan liggen. In eerste instantie zie je de mensen twijfelen om op de met bier besmeurde grond te gaan liggen. Maar ze doen het toch. Ook Nolet gaat op het podium liggen. Een karakteriserend moment voor het optreden. Chef’ Special is energiek, maar heeft ook genoeg rustmomenten. Variërend van zittend op de stoel, daarna liggend of juist springend. In het performen is de band al even veelzijdig als in de muziek.

Tijd voor een slotoffensief
Na drie kwartier wordt er opeens gestopt. De lichten gaan uit. De show is over en uit. Althans zo lijkt het. Een reactie hierop uit de zaal is treffend. ‘Ze zijn nog maar drie kwartier bezig en daarvoor hebben we dan een uur gewacht.’ Het publiek verwacht duidelijk een toegift en na een korte onderbreking volgt die ook.

Door het nummer Birds komt het publiek alsnog wat meer op gang en dit resulteert in een bijpassend geklap op de melodie. Het absolute hoogtepunt van de avond komt met My Night Off. Het up-tempo nummer verandert in een eigenwijze techno sound. Er ontstaat een pit en er klinkt een steeds luider wordend gejuich. Een stagedive door Nolet is het gevolg en maakt de avond helemaal compleet.

Als slotakkoord heeft de band dan ook nog Stick Around achter de hand. Zoals het nummer al doet vermoeden brengt dit het publiek even heel dicht bij elkaar. Chef’ Special weet zodoende in het slotoffensief  het begin van de avond volledig te overtreffen. 

---
Wie: Chef’ Special
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: 11 november 2011
Opkomst: vol maar niet uitverkocht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland