3VOOR12/Friesland recenseert: Pioneers Of Love - Contact 3VOOR12/Friesland recenseert: Pioneers Of Love - Contact

Een popplaat doorspekt met een buitenaardse fascinatie

, Peter Dijkstra

3VOOR12/Friesland recenseert: Pioneers Of Love - Contact

Een popplaat doorspekt met een buitenaardse fascinatie

Peter Dijkstra ,

Debuteren doe je maar één keer, weet ook de Leeuwarder band Pioneers of Love. Daarom is er ruim de tijd genomen om tot het debuut te komen, maar inmiddels is Contact een feit. Een degelijke basis voor een blijvend contact.

Een popplaat doorspekt met een buitenaardse fascinatie

De plaat verschijnt bij 8Ball, hetzelfde label waar ook de Friese collega’s van A Silent Express zijn ondergebracht. De keuze deed bij menigeen een wenkbrauw fronsen, maar zanger Jeroen Grendelman legde eerder dit jaar aan 3VOOR12/Friesland uit waarom de keuze voor 8Ball gemaakt is. Het is een heel breed label dat heel goed weet hoe ze een liedje op de radio moeten krijgen, concludeerde hij destijds. Een conclusie die inmiddels dik onderstreept mag worden. Zowel Walhalla als Fear Of Heights kregen flink wat airplay op 3FM.

Wil je echter op de radio komen, dan heb je natuurlijk ook radiogeschikt materiaal nodig. En daar komt producer Holger Schwedt om de hoek kijken. De man die eerder bij onder meer Go Back To The Zoo en A Silent Express achter de knoppen plaatsnam, sleutelde en schaafde net zo lang tot het gewenste resultaat daar was: een popplaat met elf liedjes, die ondanks de buitenaardse fascinatie van de band, opvallend radiovriendelijk zijn. Werd in de beginjaren nog vaak de link met Placebo gelegd, nu klinken de jaren tachtig dichterbij dan ooit.

En dat komt goed uit, want de jaren tachtig zijn weer hip. De prominent aanwezige synthesizers zorgen niet alleen voor de nodige bombast, maar brengen tevens een vleugje dramatiek, die goed aansluit bij het frisse stemgeluid van zanger Grendelman. Alleen de ballad I’ll Lead The Way doet (gezien de rest van de plaat) wat geforceerd aan. Zeker als daarna Fear Of Heights volgt. De single laat horen waar Pioneers Of Love het beste in is: breed gearrangeerd uptempo werk met beklijvende refreintjes. Gelukkig overheersen die op Contact, luister maar eens naar Arrest Me Now of de titelsong. Ook het eerder op EP verschenen en flink opgepoetste New Frontiers en Franz passen uitstekend in dat rijtje. Het maakt Contact tot een plaat waarmee je een groot publiek kunt bereiken, zonder in een standaard popgeluid te hoeven verzanden. Pioneers Of Love legt zodoende een degelijke basis voor een blijvend contact.

---
Contact verscheen op 5 november bij 8Ball. De plaat is nu overal verkrijgbaar. Het album is ook te beluisteren via Spotify.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland