Oosterwolde maakt zich op voor Joppop Oosterwolde maakt zich op voor Joppop

3FM Serious Talents Handsome Poets en Colossa naar gratis festival

, Peter Dijkstra

Oosterwolde maakt zich op voor Joppop

3FM Serious Talents Handsome Poets en Colossa naar gratis festival

Peter Dijkstra ,

Wat ooit begon als een protestfestival tegen het gebrek aan podia voor lokaal talent, is uitgegroeid tot een festival van formaat. Met muzikale hoogtepunten als Voicst, Daily Bread, en Drive Like Maria is Joppop al jaren niet meer weg te denken uit Ooststellingwerf.

3FM Serious Talents Handsome Poets en Colossa naar gratis festival

Initiatieven in de provincie juichen we bij 3VOOR12/Friesland natuurlijk toe. Hiphopevenement Halte Oentsjerk in Oenkerk, metalfestival Dokk’em Open Air in Bornwird, dance feest Beachrockers Festival in Sint-Nicolaasga en natuurlijk ook Joppop in Oosterwolde. Het is een bijzonder palet waarmee onze provincie wordt ingekleurd.

Uit onvrede over het tekort aan mogelijkheden voor lokaal talent om zich te profileren, startte een groep enthousiastelingen in mei 2003 met de plannen voor een soort aandachtsfestival. Door de rijke cultuur aan rockbandjes in de regio Stellingwerven draaide het festival de eerste paar edities vooral om het hardrock- en metalgenre. Inmiddels zijn we acht jaar verder en kent het Joppop Festival een veel bredere programmering.


Diversiteit aan bands en acts
In 2008 verhuisde het festival naar haar huidige locatie. Aan de rand van Oosterwolde, nabij de welbekende Flippobrug, verzamelen zich jaarlijks een kleine 3000 mensen om dit festival mee te maken. Na de verhuizing wist de organisatie onder andere Voicst, Daily Bread, A Silent Express, Pioneers of Love en Krause naar het festivalterrein te halen. Ook dit jaar kent het gratis festival weer een divers rijtje namen.

Naast regionale acts als BlackBox Red en de Spotrockers komen ook Handsome Poets en Colossa naar Oosterwolde. De laatste twee bands zijn uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en Handsome Poets scoorde met de single Dance (The War Is Over) al een 3FM Megahit. Het festival wordt geopend door de winnaar van de Joppop Battle, hiphopformatie Triple X. De afsluiting wordt verzorgd door electro/techno acts Freak Strano en Dubtape uit Groningen.


----
Wat: Joppop Festival
Waar: Oosterwolde
Wanneer: zaterdag 28 mei 2011 van 18.00 uur – 02.00 uur
Wie: Handsome Poets, Colossa, Blackbox Red, Spotrockers, Freak Strano, Dubtape en Triple X

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland