Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Die! Die! Die!
Het klinkt niet echt levenslustig, maar de band die deze vrijdag in Podium Asteriks staat, is toch echt bekend om hun dampende en energieke live shows. Het uit Nieuw Zeeland afkomstige Die! Die! Die! wist zodoende als tour support van Franz Ferdinand reeds de nodige indruk te maken. Vrijdag in de Blokhuispoort zijn ze echter zelf de hoofdact. De support is dan in handen van het jonge Friese kwartet We The Verge, dat een beetje kllinkt als onze eigen variant op Kings Of Leon. Asteriks opent zoals gebruikelijk om 20.00 uur haar deuren. De entree bedraagt €5,-.

Highway To Dokk’em

Deze vrijdag strijden, onder de noemer Higway To Dokk’em, in Poppodium Romein zeven Friese metalbands om twee felbegeerde plaatsen op het Dokk’em Open Air festival. De twee winnaars worden bepaald door middel van een jury- en publieksprijs. En wie zijn dan de deelnemers? Bald’rs Draumar (folk metal), Cold Blooded (hardcore/death metal), Disintegrate, Insidiae, Dimaeon, Wakeful (allen melodic trash/death metal) en Last Days Of Slavery (metalcore). Afsluiter van de avond is het uit Californië afkomstige Deathriders met in de gelederen de ex-Anthrax zanger Neil Turbin! De deuren van Romein openen om 19.30 uur en de entree bedraagt slechts € 5,-

Frisian Metal Massacre

Nog niet genoeg metal gehad? Dan moet je zaterdag zeker naar de Frisian Metal Massacre in het Kiehool te Burgum. Voor €5,- en vanaf 20.30 uur kun je daar nog eens uit je plaat gaan met Leaper’s Faith en de Highway To Dokk’em deelnemers Dimeaon, Disintegrate en Insidiae. De opbrengst van het entreegeld wordt bovendien gedoneerd aan een nog te verschijnen Friese metal LP!

Gratis avondje hardcore punk in Iduna

Op zaterdag staat Iduna in Drachten in het teken van een avond vol hardcore en punk. Hoofdact is de Amerikaanse band Murphy’s Law. Deze hardcore punk band startte in 1982 en maakte zich enorm populair door humoristische teksten en teksten over drank en drugs. De band heeft in geen jaren een nieuwe plaat opgenomen, maar de oude nummers als Crucial BBQ en Get The Party Going zorgen nog altijd voor afgebroken zalen. Ook No Turning Back, Generation 84 en het uit Harlingen afkomstige Mundane staan vanavond in het Drachtster poppodium. Iduna opent haar deuren om 20.00 uur.

Rock ’n Roll Junkies op Saturday Night in Het Bolwerk

Herman Brood verwisselde tien jaar geleden het tijdelijke voor het eeuwige. Het fenomeen zelf mag dan wel niet meer onder ons zijn, de muziek van The Wild Romance leeft nog altijd voort. Deze zaterdag doet de The Wild Romance – in originele bezetting – Poppodium Het Bolwerk in Sneek aan. Saturday Night, Rock ’n Roll Junkie; het zijn klassiekers geworden die nog altijd even goed klinken als in de hoogtijdagen. Geen Brood als zanger, maar wel Stick, die door Herman betiteld werd met ‘You can’t fake the real thing, but your damn close!’ De zaal gaat om 21.00 uur open en onze Friese rock ’n roll junkies van Barry Nice & The Nice Guys verzorgen de support. Entree is €12,50.


Verder dit weekend:
Zaterdag in Leeuwarden: +058 Speed Feast 2011 met oa New Killer Stars, Barry Nice & The Nice Guys, O-Fight-8, Manu Armata en Unrecordable. Vanaf 12.00 uur in de Gloppe. €12,50.
Zaterdag in Leeuwarden: Daniël Lohues, Stadsschouwburg de Harmonie, 20.30 uur/€17,00.
Zaterdag in Drachten: Boudewijn en Marcel de Groot, De Lawei, 20.00 uur, €27,30.