Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Eerder kon je al lezen over Dokk’em Open Air, het Fries Straatfestival en het Joppop Festival, maar er is meer te beleven in onze provincie!

Dokk’em Rockt met De Kast
Ook dit jaar werkt Poppodium Romein weer mee aan de organisatie van het Dokk'em Open Air festival. Onder de noemer Dokk’em Rockt staat deze vrijdag De Kast en de Status Quo coverband Piledriver op het programma. Dokk’em Rockt vindt plaats op het festivalterrein van Dokk’em Open Air nabij Bornwird. Kaartjes voor Dokk’em Rockt kosten €17,50, een passe-partout voor het hele weekend kost €48,-. De aanvang is om 20.00 uur.

Het Fries Straatfestival in Leeuwarden
Dit hele weekend geldt de binnenstad van Leeuwarden als decor voor het Fries Straatfestival. Meer dan 300 straattheater- en muziekacts geven de Friese hoofdstad kleur. Naast de vele lopende acts, zijn er verspreid over de binnenstad ook een stuk of 20 vaste podia ingericht. Ook enkele regionale talenten waaronder The Heatmachine, Mixtape & Berq One, Hille Stellingwerf en Achter Gordijnen van Vrijheid krijgen de kans om van zich te laten horen. Zie voor het volledige programma op de site van het Fries Straatfestival.

Never Mind The British: IJskoude vogels in Asteriks
Voor de tweede avond van de Britse Maand haalt Podium Asteriks Ice Black Birds naar de Blokhuispoort. De sound van deze vreemde vogels uit Bristol wordt vergeleken met  The Doors, maar ook moderne invloeden van bands als The Black Keys en Foals zijn hoorbaar. De tweede Britse band van de avond The Sea, moet vanwege ziekte helaas afzeggen. Het voorprogramma van Brückenbauer gaat wel gewoon door. De aanvang is om 20.00 uur, de entree 5 euro.

Verslavende punk in Iduna

Op zaterdag zullen de Engelse oerpunkers The Adicts een exclusief optreden in het Drachtster poppodium Iduna geven. Tijdens de hoogtijdagen van de punk waren zij een van de meest populaire punkrock bands. De muziek van The Adicts heeft catchy melodieën en teksten en vaak worden er extra instrumenten en soundclips gebruikt. In haar 36 jarige bestaan heeft de band nog nooit van bandleden gewisseld en dit maakt ze de enige nog spelende oerpunkband die nog origineel is. Support komt van Disturbance, dat voor het eerst sinds 2007 weer in Friesland is. De deuren van Iduna openen om 20.00 uur, de entree bedraagt €14,- in de voorverkoop en € 16,- aan de deur.

Pay What You Want: Latin orkest met Friese inbreng
Haal de dansschoenen maar uit de kast, want op zondagmiddag is het vanaf 15.00 uur goed vertoeven in Poppodium Het Bolwerk met het kerverse latinorkest Orquesta Latina. Het Orquesta Latina ging in januari 2011 van start met als speciale gast Denise Rivera. De muzikanten zijn van diverse pluimage, onder andere afkomstig uit Curaçao, Friesland en Rotterdam. Een echte wereldband dus, die met groot enthousiasme liederen ten gehore brengt van Celia Cruz, Arsenio Rodriguez, Juan Luis Guerra, La Sonora Caruseles en nog veel meer.


Verder dit weekend
Donderdag in Leeuwarden: MP3DrieGigs met Above The Rules + New Red Fading + Involta in Poppodium Romein, 20.00 uur, gratis.
Vrijdag in Leeuwarden: Influenza* invites Rodriguez & McCutchan in de Gloppe, vanaf 23.00 uur, €5,-.
Zaterdag in Burgum: Jazz in het Kiehool met Jazzclub Bergum en een open sessie, aanvang 19.30 uur.