Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Never Mind The British: Matthew and the Atlas
De aftrap van de Britse Maand bij Podium Asteriks is in handen van Matthew and the Atlas. De kijker van het Discovery Channel programma Deadliest Catch kent ze al van het liedje Fisherman’s Wife. Verwacht melodieuze, krachtige, soulvolle Americana folk met een Brits poprandje. Binnenkort gaat de band, samen met Mumford & Sons, op tournee door de VS, vrijdag staan ze echter eerst in Blokhuispoort. Aanvang is 20:00 uur, de entree €5,-. In het voorprogramma staat Dina Drinks Tea.

Pay What You Want: Krach
Op vrijdag een nieuwe Pay What You Want-show in Het Bolwerk met de vuige gitaarrockband Krach. Het geluid van Krach laat zich het beste omschrijven als rauwe rock met een dance-insteek. Het debuutalbum Krach, met daarop de hits And So I Do Little Dance Now en Do The Wave Now, staat bol van vuige gitaarrock met technosynthesizers. De zaal gaat om 21.00 uur open.

Planet Eyelash presenteert EP in Romein
Op vrijdag presenteert Planet Eyelash hun nieuwe EP in Poppodium Romein. Het optreden is één uit een serie van vijf release shows. De band, afkomstig uit Leeuwarden, Groningen, Utrecht, Nijmegen en Ommen, heeft ook in deze andere vier regio’s een dergelijk optreden georganiseerd. Support is er van New Killer Stars. Kaartjes kosten €3,-, Romein opent haar deuren om 20.00 uur.

Electro Blockje in Blokhuispoort
Steff Da Campo brengt zaterdag het beste wat Leeuwarden te bieden heeft samen in de Blokhuispoort. Onder de noemer Electro Blockje zullen acht dj’s van vijf verschillende organisaties, laten horen dat het leeft in Leeuwarden. Liquid stuurt Miss Elektries en Belle Electric, Influenza* Dennis Jahns en Zo.Sean, Klopfgeist wordt vertegenwoordigd door Neo Young en natuurlijk is Steff Da Campo zelf ook aanwezig. Hij brengt Ron Vellow en Martin Harder mee. De avond gaat los om 20.00 uur, kaarten kosten €6,- in de voorverkoop en €8,- aan de deur.

Finale Kleine Prijs van Fryslân 2011
Op zaterdag organiseert stichting Friesland Pop, samen met Poppodium Iduna te Drachten, de grote finale van de Kleine Prijs van Fryslân. De afgelopen maanden streden maar liefst 55 beginnende Friese acts in elf provinciale voorrondes om die felbegeerde plek in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. De bands die de finale wisten te halen zijn: Barry Nice & The Nice Guys, Mixtape & Berq One, Mr. Wallace, Rosy Lee, Stanton en Studio Matic. Speciaal voor deze 25e editie geeft Sippe Sibbele, de winnaar van de KPvF in 1997, een éénmalig reünieoptreden. Iduna opent om 20.00 uur, een kaartje kost €5,-.

Metal supergroep MaYaN naar Romein

Zaterdagavond staat de nieuwe band van Epica brein Mark Janssen, MayaN, op de planken van Poppodium Romein. Met leden uit bands als Epica, Obscura en After Forever, mag je MaYaN gerust een supergroep noemen. Tijdens de show in Leeuwarden zullen diverse special-guests aanwezig zijn, waaronder ook Epica zangeres Simone Simons! Het voorprogramma wordt verzorgd door het uit Duitsland afkomstige Sons of Seasons en het lokale Insidiae. De entreeprijs bedraagt €13,- en de deuren openen om 20.00 uur.
 
Vierde American Day in It Badhûs
It Badhûs in De Westereen krijgt zaterdag een Amerikaans tintje. De vierde editie van de American Day is in aantocht met veel activiteiten en een diverse line-up. Maak kennis met heuse V8 rijders tijdens de carmeeting en geniet vanaf 15.00 uur van live muziek. Trash Hombres en Rock Oil Roadhogs, zijn slechts enkele namen die het muzikale affiche sieren. It Badhûs opent haar deuren om 15.00 uur, de entree is gratis.


Ook dit weekend:
Donderdag in Drachten: MyStage Metal in Iduna, Summon The Flood + None Shall Pass + Conspiracy Of The Possessed, 20.00 uur, gratis!
Donderdag in Leeuwarden: MPDrieGigs in Romein, Robbin Nude + Cookie & The Crunch, 20.00 uur, gratis!
Vrijdag in Leeuwarden: Moai Fut in De Gloppe, drum’n’bass met Mad Sample Squad, 23.00 uur, gratis!

----
Het concert van 77 + Stanton + Legacy Of Saints in Het Bolwerk is verplaatst naar het najaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland