Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Druipsnorren, cowboy hoeden en dansende meiden
Op zaterdag staat de Southern Rock band White Cowbell Oklahoma (uit Canada) in Romein. Vuur, kettingzagen, dansende meisjes en een virtuoos muzikaal gezelschap, dat is White Cowbell Oklahoma. De shows zijn visueel te vergelijken met acts als Kiss, The Tubes en Alice Cooper. De band past muzikaal gezien in het straatje van ZZ Top, Deep Purple en The Allman Brothers. Het voorprogramma wordt verzorgd door de rock ’n roll act The Stilettos en een nog nader te bepalen lokale support. De deuren van Romein gaan open om 20.00 uur en de entree bedraagt € 10,-

Howdy!
Ze waren al te bewonderen op diverse festivals wereldwijd, met zeer lovende recensies van binnenlandse en buitenlandse pers. We hebben het hier over Mad Dog & The Smoking Js, dat vrijdagavond in Het Bolwerk in Sneek staat. Dit trio uit Denver/Colorado brengt je een mix van oldskool rockabilly-outlaw country-hillbilly. Invloeden van Eddy Cochran, Elvis Presley, Chuck Berry, The Stray Cats, Johnny Cash, Hank Williams, Johnny Horton & Mike Ness [Social Distortion], maar dan gebracht met de attitude van ene Johnny Rotten. In het voorprogramma Stingrays. De zaal gaat om 20.00 uur open, een kaartje kost vijf euro.

Krause parkeert haar pony in de gangen van de Blokhuispoort
Ruiger dan La Roux, poppier dan Elle Bandita, dat is Krause, het alter ego van Susanne Clermonts, die catchy synthpop en hysterische electropunk samenvoegt tot een sound waar je broekspijpen van gaan wapperen. Dat doet ze op haar debuutalbum No Guts, No Glory, geproduceerd door Noisia, en dat doet ze op het podium van onder andere het Amsterdam Dance Event. Vrijdag doet ze dat echter gewoon op het podium van Asteriks. Het voorprogramma is in handen van Fucking Breed. Aanvang is 20:00 uur, de entree 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Wij zeggen Stil In Mij, jij zegt…
Van Dik Hout heeft meer in zich dan alleen bekend zijn van de geheide festivalmeezinger Stil In Mij. De combinatie van stoere rock met aansprekende Nederlandse teksten, maakt dat ze in de afgelopen twintig jaar zijn uitgegroeid tot een begrip in de Nederpop. Met een nieuw album op zak komt de band zaterdag naar Iduna in Drachten. Om 20.00 uur zwaait het Drachtster poppodium haar deuren open. Kaartjes kosten €16,- in de voorverkoop en €18,- aan de deur. In het voorprogramma staat Christiaan Hof.

In The Sunshine of his father’s Love

De legendarische band Cream, bekend van onder andere White Room en Sunshine Of Your Love, bestaat natuurlijk al lang niet meer, maar de muziek leeft voort. In 2005 speelde de band een reünie concert in The Royal Albert Hall, de zoon van Cream-drummer Ginger Baker wist het toen zeker: hij moest verder gaan waar zijn vader gestopt was. Kofi Baker speelt zaterdag in Sneek  met Tony Spinner en Ric Fierabriacci. Gezamenlijk brengen ze je terug naar de mood en energie van de late 60s en 70s. De zege van Cream zelf hebben ze, want deze tribute wordt ondersteund en gepromoot door Ginger Baker en Eric Clapton zelf. Het Bolwerk opent om 21.00 uur, kaartjes kosten €10,- per stuk.

Zomervibes in Het Bolwerk
Op zondag kun je vanaf 15.00 uur gaan dansen en heupwiegen op de reggae van Ziggi Recado en zijn Renaissance Band, special guest Brainpower en de Franse topreggae-act Dub Incorporation. Dub Inc. is in Frankrijk dé reggaeband (ze spelen in zalen van 5000 man en meer) en klinkt als een reggae big band in een drukke straat, meestal in speels Engels of scanderend Frans, zolang het maar vrolijk is. De in Rotterdam geboren, maar op de Caribbean opgegroeide reggaezanger Ziggi timmert hard aan de weg. Samen met zijn ijzersterke begeleidingsband The Renaissance Band en special guest Brainpower, brengt Ziggi de zomervibes alvast naar Het Bolwerk. Kaartjes kosten €14,50 per stuk.

 ‘Maker van de beste hiphopplaat ooit’
Op zondag komt de Amerikaanse hiphop legende Rakim naar het Leeuwarder Poppodium Romein als onderdeel van de ‘Paid in Full 25th Anniversary Tour’. Rakim behoorde lange tijd tot het duo Eric B & Rakim. Deze act heeft eind jaren ’80 een revolutionaire invloed gehad op de hiphop. Hun tweede plaat Paid In Full, vol soul en seventies funk, is door Billboard, MTV en Rolling Stone meerdere malen uitgeroepen tot beste hiphopplaat ooit. Met hits als Follow The Leader, Don't Sweat The Technique en Paid in Full wist het duo onvergetelijk te worden. Onder andere HT&Freez, DJ Irie en MC Bedeac zullen deze avond ook op de planken staan. De deuren van Romein gaan open om 19:30 uur en tickets kosten €17,50, voorverkoop is inmiddels in volle gang.


Verder dit weekend:
Op donderdag in Leeuwarden: MP3Gigs met Equal Souls + The Geeks, 20.00 uur, Romein, gratis
Op vrijdag in Leeuwarden: 3FM RabRadio Popduel on tour, aanmelden via: http://www.kro.nl/leden/aanmelden_popduel.aspx

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland