Friese Flitsen week 18

Kort popnieuws uit de provincie

redactie ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Into The Great Wide Open, Marillion, de Popronde en het Freeze Festival.

Kort popnieuws uit de provincie

Reizende muzikanten
De selectie van de Popronde 2011 is een feit. En ook Mixtape & Berq One, Passengers, Audio Adam en Blackbox Red zitten erbij. Popronde is een reizend muziekfestival waarbij een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten optreed op diverse locaties in Nederland. De Popronde vindt aankomend jaar in 27 steden door heel Nederland plaats. Op vrijdag 21 oktober 2011 doet de bandkaravaan eindelijk Leeuwarden aan.

Harde metalen
Het metalprogramma van Freeze Festival 2011 heeft ook zijn hoofdact: de Zweedse metalband Darkane. Naast internationale bands is er op het festival natuurlijk plek voor metalbands van Friese bodem: Lyonite, Insurrection, Room no. 13 en Manu Armata. Op Freeze Festival komen alle stijlen en genres aan bod, van keiharde metal tot dansbare pop, van zachtaardige folk tot rebelse hiphop. Eerder kondigde de festivalorganisatie al trots aan dat ze het Belgische Triggerfinger gestrikt hadden als headliner voor Freeze Festival.

Marillion in het WTC
Na UB40 wordt nu ook Marillion naar Friesland gehaald. In het kader van The Marillion 2011 Christmas Shows staat de Britse rockgroep op 30 november in het WTC te Leeuwarden. Marillion scoorde in de jaren tachtig een gigantische hit met het nummer Kayleigh. Het succes werd vervolgens nooit weer geëvenaard, maar als live band blijft Marillion nog altijd een grote publiekstrekker. Slechts drie shows doet de band in Nederland en de kaartverkoop start aanstaande zaterdag 7 mei vanaf 10.00 uur. Tickets kosten €39,- in de voorverkoop exclusief service kosten. Kaarten zijn verkrijgbaar via ticketservice.nl.

Duivels Vlieland?
Into The Great Wide Open maakt kans om uitgeroepen te worden tot het beste popfestival van Nederland. Het Vlielander festival is naast Pinkpop en Lowlands genomineerd voor een Duiveltje, een jaarlijkse prijs voor het live-popcircuit. De uitreiking van de Duiveltjes vindt plaats tijdens het Gala van de Popmuziek op 11 mei in de Amsterdamse Melkweg.