Triggerfinger hoofdact Freeze Festival 2011 Triggerfinger hoofdact Freeze Festival 2011

Daily Bread en Pioneers of Love vormen de Friese vaandeldragers

, Peter Dijkstra

Triggerfinger hoofdact Freeze Festival 2011

Daily Bread en Pioneers of Love vormen de Friese vaandeldragers

Peter Dijkstra ,

Voor het vijftiende Freeze Festival haalt de organisatie de Vlaamse rockband Triggerfinger naar de Friese hoofdstad. Verspreid over alle zalen van de Leeuwarder Stadsschouwburg De Harmonie staan er meer dan veertig namen op het programma. Naast Triggerfinger zijn ook Daily Bread, Pioneers of Love en Kypski reeds vastgelegd.

Daily Bread en Pioneers of Love vormen de Friese vaandeldragers

Triggerfinger, Kypski, Daily Bread en Pioneers of Love. De eerste vier namen van het vijftiende Freeze Festival in de Leeuwarder Stadschouwburg de Harmonie zijn niet de minste. Met Triggerfinger als headliner is programmeur Sjoerd Bootsma dan ook ‘apetrots’ dat ze deze band op het festival kunnen programmeren. De Vlaamse rockband is momenteel bezig aan een succesvolle en compleet uitverkochte clubtour door Nederland. ‘We zijn nu al drie jaar met Triggerfinger bezig en voor dit jaar is het dan eindelijk gelukt’, aldus Bootsma.

Ook de dancezaal kent inmiddels haar headliner. Kypski, beter bekent als de helft van het duo C-mon & Kypski komt met zijn platenkoffer naar De Harmonie. Vorig jaar stond het duo nog met band op het hoofdpodium tijdens de 41e editie van het Pinkpop festival. De verdere dance programmering is in handen van het Leeuwarder electrogezelschap Wakker!, dat met hun mix van hyperige house, electro, dubstep en hiphop succesvolle feesten organiseert in onder andere de Groninger poptempel Vera.

Naast internationale namen als Triggerfinger, biedt het Freeze Festival natuurlijk een keur aan regionale artiesten. Niet voor niets geldt het festival al sinds jaar en dag als het staalkaartfestival van de Friese popmuziek. Zo stond vorig jaar A Silent Express op het hoofdpodium; krap een jaar later tekent de band een platendeal in Duitsland. Dit jaar zijn Daily Bread en Pioneers of Love de Friese vaandeldragers van het festival. Pioneers of Love heeft net zijn eerste platendeal op zak, Daily Bread is bezig met hun tweede plaat die nog dit najaar moet verschijnen.

Vorig jaar trok het Freeze Festival met 1700 bezoekers een recordaantal mensen naar De Harmonie. Toen sierden naast het eerdergenoemde A Silent Express onder andere Africa Bambaata, Shaking Godspeed, Blackbox Red, Ska3 en Ykaro het affiche. Of het buitenpodium, dat twee jaar terug voor het eerst geïntroduceerd werd, dit jaar ook terugkeert is nog niet besloten. ‘Die knoop is nog niet doorgehakt’, laat Bootsma via Twitter weten. Wel kan hij alvast mededelen over ‘een dikke maand’ nieuwe namen bekend te zullen maken.

Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 september in alle zalen van Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. In totaal staan er meer dan veertig namen op het programma. De voorverkoop start op zaterdag 19 maart om 11 uur. Kaarten kosten tot 1 juli vijftien euro. Meer informatie is te vinden op de site van het Freeze Festival.

Triggerfinger op het 3VOOR12 Twitterfeest:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland