Spotrockers met één been in Ahoy Spotrockers met één been in Ahoy

Retweet, like, respect en scrobble de Spotrockers

, Peter Dijkstra

Spotrockers met één been in Ahoy

Retweet, like, respect en scrobble de Spotrockers

Peter Dijkstra ,

Het gaat goed met de Spotrockers. Maakte de band eerder al bekend dat ze in de kwartfinale van de Grote Pijs van Nederland staan, deze week kwam daar het nieuws bij dat de band ook kans maakt op een optreden in Ahoy. Bovendien zijn de heren begonnen aan de preproductie van het tweede album, dat in het najaar moet verschijnen.

Retweet, like, respect en scrobble de Spotrockers

Het zoemde afgelopen weekend van de geruchten rond de Spotrockers. Via Twitter en Facebook deed de band daar volop aan mee. ‘Worden jullie soms Serious Talent vroegen mensen mij’, vertelt MC Tzanto Koot. Het antwoord volgde begin deze week: de Spotrockers zijn door 3FM geselecteerd voor de Serious Talent Student Contest. ‘Hypen kunnen we wel ja’, lacht toetsenist Frank Kroon.

En dat hypen is ook hard nodig willen de Spotrockers de wedstrijd winnen. De Serious Talent Student Contest is namelijk een Social Media Battle. De band die de meeste followers en retweets op Twitter, likes op Facebook, Youtube views, hyves vriendjes en Last FM scrobbles weet te vergaren in één week tijd, wint de Contest. De prijs? Een optreden in Ahoy tijdens Bal 11, een groot studentenfeest op 19 mei met onder andere Guus Meeuwis. ‘En bovendien spelen we daar in Ahoy ook nog tegen andere bands om de titel Studentenband van het Jaar’, voegt Koot er aan toe. De winnaar van de Contest wordt maandag bekend gemaakt op 3FM.

Eerder deze maand kwam er al ander goed nieuws naar buiten. Niet alleen zijn de Spotrockers onder gebracht bij het grote boekingskantoor Friendly Fire, ook staat de band in de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland. ‘We hadden ons al een paar keer aangemeld voor de categorie Hiphop’, vertelt Frank, ‘maar dat waren we niet zo vond de organisatie.’ Dit jaar probeerde de Spotrockers het onder de noemer Rock/Alternative. En met succes, want 2 juli staan ze in Merleijn, Nijmegen in de kwartfinale.

Ondertussen is het zestal druk bezig met de voorbereiding op het tweede album, dat nog dit najaar moet verschijnen. ’In mei moet de nieuwe single uitkomen’, vertelt Koot. ‘Nu zijn we vooral bezig met nummers aan het bijschaven en herschrijven.’ En alsof dat nog niet genoeg is gaat de band ook nog workshops geven op middelbare scholen. Bassist Dennis Hemstra: ‘De School of Rock ’n Roll gaat het heten. Het is een totaalpakket waarbij die kids een dag lang met alle aspecten van een liedje bezig gaan, inclusief een heuse videoshoot waarvan ze de opname mee krijgen.’

Volop in de race voor een show in Ahoy en de Grote Prijs, een nieuw album opkomst, onder gebracht bij Friendly Fire en bovendien ook nog workshops gaan geven op middelbare scholen; valt er nog wel wat te wensen voor de Spotrockers? ‘Misschien kunnen we met het nieuwe album dan eindelijk eens op EuroSonic spelen’, aldus gitarist Sietze Bouma.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland