Royal Republic is klaar voor de grotere zalen Royal Republic is klaar voor de grotere zalen

Koninklijk voorprogramma van Blackbox Red en Colossa

, Tiffany Peters

Royal Republic is klaar voor de grotere zalen

Koninklijk voorprogramma van Blackbox Red en Colossa

Tiffany Peters ,

In thuisland Zweden scoorden ze al een nummer 1 hit. Duitsland ligt inmiddels ook aan hun voeten en nu moet Nederland er aan geloven. Voordat het festivalseizoen begint doet de band onder andere een clubtour door Nederland. Fotografe Tiffany Peters was er vrijdag bij in Romein.

Koninklijk voorprogramma van Blackbox Red en Colossa

Eerder deze week las je op 3VOOR12/Friesland al over hun Engelse avonturen, vrijdag stonden ze weer als vanouds op de Friese bodem: Blackbox Red. De zaal was misschien nog niet echt gevuld, maar het tweetal had daar kennelijk geen moeite mee. Het speelplezier straalde over op het publiek, want iedereen genoot en danste lekker mee. Daarna was het de beurt aan Colossa, die in het begin van de set wat problemen met het geluid kende. Toen de problemen eenmaal verholpen waren, kon het feest echt beginnen.
 
Na een mooi ''koninklijk'' intro en 14 uur te hebben gereisd, waren de heren van Royal Republic dan eindelijk in Poppodium Romein. De Zweden genieten in eigen land al veel bekendheid, maar ook de radiohitjes Full Stream Spacemachine en Tommy Gun werden vanavond hard meegezongen. Royal Republic is als live act duidelijk klaar voor een groot publiek: goed geluid, goede nummers, veel interactie en zichtbaar speelplezier. Dit optreden in Leeuwarden kon nog wel eens één van de laatste keren zijn dat ze in een wat kleinere zaal speelden. Met Paaspop en de Zwarte Cross in de agenda is Royal Republic klaar om na Duitsland ook Nederland in te pakken.
 

Wie: BlackboxRed, Colossa en Royal Republic
Waar: Poppodium Romein
Wanneer : vrijdag 4 maart 2011
Opkomst: ongeveer 175

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland