London is calling BlackboxRed (1) London is calling BlackboxRed (1)

“London calling, yes, I was there too. And you know what they said? Well, some of it was true” - The Clash

, Eva van Netten / BlackboxRed

London is calling BlackboxRed (1)

“London calling, yes, I was there too. And you know what they said? Well, some of it was true” - The Clash

Eva van Netten / BlackboxRed ,

Waar kan BlackboxRed beter de muzikale eieren kwijt dan in Londen? Juist, en dat deden ze vorige week! Het kanaal over en een speurtocht naar de voetsporen van Joe Strummer en vrienden. En 3VOOR12/Friesland gaf Eva van Netten een pen mee.

“London calling, yes, I was there too. And you know what they said? Well, some of it was true” - The Clash

Een avontuur op zichzelf; de reis naar Londen. Maar wat we daar gaan doen is nog veel spannender. Het is donderdag 24 februari en na aankomst op vliegveld Heathrow in Londen reizen we naar de andere kant van de stad, namelijk Brixton. Vanavond spelen we hier een uitverkochte show in  The Windmill. We zijn de openingsact voor de Amerikaanse band She Keeps Bees, een gitaar- en drumduo dat een week lang in de UK zal touren en daarna doorreist naar Duitsland. Zelf ben ik een groot liefhebber van hun muziek, die me doet denken aan de simpele rauwheid van The Kills, maar dan gloomy.

Tot nu toe gaat alles goed. We hebben een Oystercard gekocht. Dat is zoiets als de goeie versie van de OV-chipkaart, deze werkt dus wel! We reizen anderhalf uur met de Underground richting Brixton. Halverwege besluiten we eens een tussenstop te maken en stappen uit bij Green Park, waarbij we bijna tegen Buckingham Palace aanlopen! Je merkt meteen dat we in Central London beland zijn. Drukte, veel zakenmensen en volle dubbeldekkers. We vervolgen onze weg en komen een uurtje later aan bij The Windmill in Brixton.

“With your hands on your head or on the trigger of your gun. Oh, guns of Brixton” – The Clash

Zoals we al verwachtten is dit deel van Londen echt een ghetto. Sirenes hoor je meer wel dan niet en ik wacht eigenlijk nog op de eerste pistoolschoten. Wanneer we naar het dak van the Windmill kijken blijkt er ook nog een enorme waakpuppy op te staan; een grote grommende zwarte rotweiler… Desalniettemin is het er erg gaaf. De zon schijnt en we wachten geduldig af tot we onze spullen kunnen opbouwen.

We ontmoeten She Keeps Bees’ bandleden Andy en Jessica, van wie de laatste meteen enorm grote verhalen heeft over het verliezen van haar paspoort op het vliegveld, waardoor ze terug moest rennen en ze de man die het gevonden had wel kon zoenen en o my god, en toen terug rennen en daardoor – adempauze - heeft ze nu een hoestje en ze drinkt alleen maar water nu like o my god maar gelukkig drinkt Andy wel bier en(…)het wordt al snel gezellig in de club en om half negen is het zo ver! Ons eerste optreden in Londen is een succes! Het publiek is wat moeilijk in te schatten, maar na elk nummer fluiten en klappen ze enthousiast. Na het laatste nummer wordt onze playlist direct door iemand van het podium ontvreemd en krijgen we veel complimenten. Een geslaagde nacht dus en hopelijk zien we morgen  ook nog the Big Ben!

More to come.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland