#KPVF Update: Voorronde Heerenveen #KPVF Update: Voorronde Heerenveen

Barry Nice & The Nice Guys maakt favorietenrol waar

#KPVF Update: Voorronde Heerenveen

Barry Nice & The Nice Guys maakt favorietenrol waar

Negen voorrondes gaan de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

Barry Nice & The Nice Guys maakt favorietenrol waar

Afgelopen zaterdag vond alweer de zesde voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân 2011 plaats. Neverlost, The Geeks, Robbin’ Nude & The Security, Rotogroove, Barry Nice & The Nice Guys, Studio Matic en Morning Glory waren de kandidaten voor een plek in de halve finale. De Muzykfabryk in Heerenveen was het plaats delict en de jury beoordeelde wederom het talent aan de hand van de versgedrukte beoordelingsformulieren.

Het was vol in de populaire oefenruimte annex optreedlocatie voor lokaal talent. Zeker zo’n 125 bezoekers wisten de weg te vinden naar de Muzykfabryk, die op dit moment zowat fungeert als episch centrum van de Heerenveense popscene.

Neverlost: Het spits werd afgebeten door de Zwols/Friese progrock formatie Neverlost. Met een gedegen set van compacte en muzikaal interessante nummers wisten ze de jury voor zich te winnen. De aansprekende frontman, volgens de jury een ware Matt Bellamy junior, maakte er tevens een leuke show van.

The Geeks: Ook deze band beschikte over een aansprekende frontfiguur, in dit geval frontvrouw. Punky/new wave-achtige nummers met een aanstekelijke frisheid: volgens de jury speelden ze een goede thuiswedstrijd voor het enthousiaste publiek. ‘Een voorbeeld voor de lokale SC’, aldus de jury.

Robbin’ Nude & The Security: Volgens de jury kende Robbin’ Nude & The Security een muzikaal zeer divers repertoire met een natuurlijke en akoestische inslag, waarbij vooral het ska nummer aan het eind indruk maakte op het publiek.

Rotogroove: Nog meer lokale helden. Volgens de jury deed Rotogroove haar naam alle eer aan. Met herkenbare en terugkerende grooves en riffs maakten ze er een lekkere set van.

Barry Nice & The Nice Guys lieten de gitaren meteen ronken en gingen vooral na het eerste nummer lekker los met hun set vol down-to-earth rock. Dat ging er bij zowel publiek als jury goed in en een beetje volgens verwachting pakten ze dan ook de hoofdprijs van de avond: een halve finaleplek bij de KPvF.

Studio Matic: Wederom een band in een thuiswedstrijd. Studio Matic kende enige geluidsproblemen, maar was volgens de jury toch de absolute verrassing van de avond met hun mix van live-band en dj. Hun dubstep in rockjasje (of andersom) was een van de meest vernieuwende geluiden bij de Kleine Prijs van Fryslân 2011 tot nu toe.

Morning Glory: Het akoestische duo Morning Glory sloot de avond af volgens de jury passend af met sfeervolle rock en stemmige liedjes in singer-songwriter setting.

Het werd al verklapt: niet geheel onverwachts gaat Barry Nice & The Nice Guys door naar de Halve Finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2011. De andere deelnemende bands maken nog kans op een wildcard. Deze worden uitgedeeld als de voorrondes er op zitten.

De volgende voorronde is op zaterdag 12 maart in de Kiehool in Burgum.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland