#KPVF Update: Voorronde Burgum #KPVF Update: Voorronde Burgum

Mr. Wallace wint gevarieerde voorronde Kiehool

#KPVF Update: Voorronde Burgum

Mr. Wallace wint gevarieerde voorronde Kiehool

Negen voorrondes gaan de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

Mr. Wallace wint gevarieerde voorronde Kiehool

Negen voorrondes gaan de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân voor. In de #KPVF Updates brengt 3VOOR12/Friesland je op de hoogte van de tussenstand. Wie is op ramkoers met de finale op 21 mei in Poppodium Iduna?

Afgelopen zaterdag vond alweer de zevende voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân 2011 plaats. Mr. Wallace, RedLeaves, Spycker, Talking Dog en Mr Midje waren de kandidaten voor een plek in de halve finale. Het Kiehool in Burgum was het plaats delict en de jury beoordeelde wederom het talent aan de hand van de versgedrukte beoordelingsformulieren.

Waar in het verleden deze voorronde nog wel eens gedomineerd werd door bands uit het harde segment, was het dit keer ‘variatie troef’.

Mr Wallace: Een opzwepend en strak spelende ska-band waarbij nergens te merken viel dat deze band nog maar redelijk kort bestaat, zo luidt het juryoordeel. De nummers zaten goed in elkaar en de valkuilen van herhaling werden zorgvuldig ontweken. Een uitstekende start van deze avond.

RedLeaves: Een oude bekende van de Kleine Prijs! De aanstekelijke indiepop werd volgens de jury enthousiast gebracht en de liedjes waren afwisselend en onderhoudend. De band is weer gegroeid ten opzichte van vorige deelnames al sluipt er zo nu en dan nog wat onzekerheid in het spel. Gewoon een kwestie van heel veel spelen.

Spycker: Met zo’n naam verwacht je iets hards en dat was de metal van dit bonte gezelschap ook. De nummers waren een aaneenschakeling van slepende en opgefokte riffs, maar dit knip- en plakwerk maakte het lastig om het als afgeronde liedjes te bestempelen. De enthousiast gebrachte cover van Celine Dion’s My Heart Will Go On (!) was echter, tot enthousiasme van de jury, een onverwachte uitsmijter.

Talking Dog: In de verte deed het bandgeluid denken aan het snellere en rockgeoriënteerde werk van de Red Hot Chilli Peppers. Maar het kan ook het funky en strakke spel van de bassist zijn geweest die de hoofdrol opeiste. De ietwat vlakke zanglijnen vielen op, maar ook dat de band het publiek aan het eind helemaal voor zich had gewonnen. ‘Knap werk’, aldus de jury.

Mr Midje: Stoïcijns, en gewapend met slechts een akoestische gitaar kwam de singer-songwriter het podium op en ging er vier liedjes later ook geruisloos weer vanaf. Maar in die vier liedjes werd al te meer duidelijk waarom hij de kersverse winnaar van de regionale Kunstbende-finale was. Compacte en goedgebrachte liedjes en een fraaie heldere stem. Volgens de jury gaan we hier zeker meer van horen.

Uiteindelijk kwam de jury na enig beraad tot de conclusie dat Mr Wallace de meeste indruk had gemaakt, en we zien die band dus terug in de halve finales van de Kleine Prijs van Fryslân 2011. De andere deelnemende bands maken nog kans op een wildcard. Deze worden uitgedeeld als de voorrondes er op zitten.

De volgende voorronde is op vrijdag 18 maart in It Badhús in de Westereen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland