Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

MPDrieGigs: Brentsleng + Robert Jan
Gratis naar bands kijken kan elke donderdagavond vanaf 20.00 uur in de kleine zaal van Romein, zo ook vanavond. ‘Het Nederlandse lied’, maar dan net even anders, dat is het thema van de avond. Op het programma staat Brentsleng uit Amsterdam en Robert Jan uit Leeuwarden. Brentsleng is een viertalige band uit Amsterdam, de groep brengt popmuziek in de traditie van Doe Maar en Drukwerk. Nadat Robert-Jan Mastenbroek in verschillende bands de zang voor zijn rekening naam, besloot de Leeuwarder dat het tijd was voor een eigen project. Hij richtte de band ‘Robert Jan’ op. De groep maakt met zijn vijf band leden een dansbare Nederlandse Poprock.

Mystage avonden in Iduna
Ook Iduna kent vanaf 20.00 uur een gratis donderdagavond programmering. Onder de noemer Mystage biedt het Drachtster poppodium lokaal talent, eventueel aangevuld met landelijke acts, een podium voor hun muziek. Deze donderdag is het Ska en Reggae wat de klok slaat. Vanuit Leeuwarden komen de Sketchers; een aanstekelijke mix van Ska met wat Roots en Punk. De andere band van vanavond bestaat uit de drie reggae spelende broers van Jah Bredrin, een veelbelovende act naar het schijnt, dus mis als reggae en ska liefhebber deze gratis avond in Drachten niet.

Dubstep en Drum 'n' Bass in Drachten
Onder de naam POW geeft Iduna vrijdag lokaal Dubstep, Jungle en Drum N Bass talent de kans om een leuk feestje neer te zetten. Vanavond op het affiche DJ Verkeers Whobble, Crappy Meal, DJ Flying Sheep, Cannibal Monkey, maar ook StudioMatic. De laatstgenoemde is dit jaar ook deelnemer aan de voorrondes van de Kleine Prijs van Fryslân. Voor slechts €3,- kun je van 21.00 uur tot 01.30 uur je helemaal uitleven in het Drachtster poppodium.

Levende legende Jan Akkerman
Jan Akkerman is al veertig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Vrijdag staat hij in Het Bolwerk te Sneek. Natuurlijk kennen we hem van de succes met Brainbox en Focus, maar ook zonder die bands blijkt hij springlevend. In 2005 kreeg hij bijvoorbeeld nog de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre; een erkenning voor zijn belangrijke rol in de gitaarmuziek. Vanaf 21.00 uur kun je de meester aan het werk zien. De entree bedraagt €15,-.

Royal Republic: Zweedse nummer 1 hit in Romein
In thuisland Zweden zijn ze mateloos populair en ook Duitsland verkopen ze met gemak de ene na de andere zaal uit. Vrijdag staan ze in Poppodium Romein: Royal Republic. De band danst, met hun catchy en energieke Indie Punk, heen en weer tussen Franz Ferdinand, The Offspring en The Hives. Met Tommy Gun en Underwear zijn ook in Nederland de eerste bescheiden hitjes gescoord. Voor de festivalweides er aan moeten geloven, doen ze eerst nog een Nederlandse clubtour. In het voorprogramma 3FM Serious Talent: Colossa en onze eigen Friese talenten van BlackboxRed. De deuren van Romein gaan open om 20.00 en de entree bedraagt slechts € 8,- voor drie bands.

Spokes en Tall Ships meren aan bij Podium Asteriks
Postrock, indie en electronica gaan op vrijdag in de mix op de planken van Podium Asteriks. Het Britse vijftal Spokes klinkt op de plaat Everyone I Ever Met misschien melodieus, maar live is het zeer opzwepend. Voorprogramma Tall Ships, bekend om grootse vocalen en strakke ritmesectie, oogstte vorig jaar louter succes met de EP There Is Nothing But Chemistry Here. Britse talenten dus in de Blokhuispoort. De aanvang is 20.00 uur, de entree bedraagt 5 euro.

Meer legendarische muziek in Sneek
D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) is in 1982 opgericht in Houston, USA. Het is in deze tijd dat de hardcorebeweging tot bloei komt: korte snelle nummers, steeds harder en extremer. Met de Dirty Rotten LP leverde D.R.I. een plaat af met grote waarde voor de toekomst van de trash metal, grindcore en hardcore scene. Nu is het 2011 en de band gaat weer vol aan de bak. Vooraf een eenmalige reünie-show van TIED DOWN en van Straight A's. Het Bolwerk gaat open om 20.00 uur, entree bedraagt €12,50. Let op: Met je D.R.I. ticket kun je gratis naar Disturbance op 12 maart in Cafe The Legend!

Friese voorronde Metal Battle in Romein
Op zaterdag wordt voor de achtste keer in Romein de jaarlijkse Friese voorronde gehouden van de Metal Battle. Hierin nemen vier acts het tegen elkaar op voor een plek in één van de drie halve finales. Dit jaar zijn Insurrection, Corda, Wakeful en Malevolence geselecteerd om tegen elkaar te strijden. Special guest deze avond is de Pantera coverband Manky Nuts, aan hen de eer om de avond in stijl af te sluiten. De Metal Battle is dé landelijke talentenjacht voor nieuwe metalbands in Nederland. De belangrijkste voorwaarde voor inschrijving is dat de band nog geen platencontract heeft.  De deuren gaan open om 20.00 uur en de entree is €5,-.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland