Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Het Smack The Apple #stafeest
Drie gezonde Overijsselse mannen besloten in september om te gaan somen wonen in Leeuwarden. Niet heel gek, want er moest een album op worden genomen en de drie genieten een opleiding aan de Academie van Popcultuur. Negen videoblogs, drie verschillende studiolocaties en heel veel bier en muziek verder ligt de plaat klaar. Het geesteskind van Smack The Apple heet Run A Bit Faster en wordt vanavond in Grand Cafė Rembrandt gepresenteerd aan het publiek. A La Din geniet grote lokale bekendheid in de regio Zwolle en verzorgt het voorprogramma. Daarnaast neemt de redactie van 3VOOR12/Friesland van de gelegenheid gebruik om tijdens de #staparty te borrelen. De jolijt gaat 21:00 uur van start aan de Stationsweg 10 en kost natuurlijk niks.

Hail of Bullets in Romein
 Martin van Drunen van Pestilence, Bolt Thrower en Asphyx; Ed Warby van Gorefest; Paul Baayens van Asphyx en Thanatos; Theo van Eekelen van Houwitser en Stephan Gebėdi van Thanatos. Persoon voor persoon en band voor band erkende namen. Poppodium Romein heeft morgenavond (vrijdag) in de vorm van Hail of Bullets een All-Star band op de planken staan. Death metal van de bovenste plank die terug grijpt naar eind jaren tachtig en begin jaren negentig. Oldschool loeihard beuken op drums en technisch vernuft op de gitaren. Hail of Bullets wordt bijgestaan door The Monolith Deathcult en als opener is er gekozen voor de Friese nieuwkomer Cold Blooded. Headbangen doe je al voor € 15,- en vanaf 20:00 uur in Poppodium Romein.

Sportieve oude garde in Het Bolwerk
Eind jaren zeventig werd er door een handje vol Haagse muzikanten eer behaald op de eerste golven van de new wave. Een aanstekelijk gevoel voor humor en een ultiem dansbaar geluid ontstond in de vorm van Gruppo Sportivo. Bescheiden hits als Beep Beep Love, Hey Girl en Happily Unemployed doen het nog steeds. Daarom is er onlangs een verzamel-cd uitgebracht. Op Rock Now, Roll Later geeft Gruppo Sportivo hun collectie aan poppy evergreens weg en in Het Bolwerk worden nieuwe nummers ten gehore gebracht. Jij bent vanaf 21:00 uur welkom en betaalt € 10,-.

Halve Finale Kleine Prijs van Fryslân
‘De tiid hâld gjin skoft.’ Dit oude Friese gezegde gaat zeker op voor De Kleine Prijs van Fryslân, want onze Friese beloftes staan alweer in de halve finale. Wordt het Mr. Wallace, Mundo Park, Mixtape & Berq One, AmayamA of Robert-Jan die op 21 mei in de finale in Poppodium Iduna staat? In de catacomben wordt al druk gespeculeerd over de beste kanshebbers, maar morgen moet maar blijken wie het daadwerkelijk in zijn mars heeft. Tijdens het jury-beraad komt het Deense The Blue Van laten zien hoe het balletje in Denemarken rolt. Vanaf 20:00 uur in Poppodium Het Bolwerk.

Snorren zijn hip bij Liquid
De snor is weer helemaal terug van weg geweest. Helemaal als het ligt aan de initiatiefnemers van Liquid, want zij dragen hun feest ditmaal op aan de knevel. De legendarische vorm van gezichtsbeharing is zowaar de dresscode voor dit weekend, dus kijk niet vreemd op als je mensen met moustache over de Nieuwstad  ziet lopen. Pete Rokc met haargroei onder de neus, Louw Lebarbu met bovenlipversiering en Misch Lektronicka heeft ook een haarbosje op de bovenlip. Special-guest is man-met-snor A. Hunter, bekend van Disco3000, Chemistry en Lowlands. Alle harige sieraden zijn voor € 9,- vanaf 22:00 uur welkom in De Designfabriek in Leeuwarden.

Ook dit weekend:
Vrijdag in Leeuwarden: Slagsmalsklubben in Podium Asteriks.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland