Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Natuurlijk gaat de aandacht dit weekend vooral uit naar het gratis Freeze on Friday festival, maar er is meer te beleven in onze provincie! 3VOOR12/Friesland selecteerde het volgende:

Kluts: 1001 Nights
Kluts is terug! Zwevende tapijten, slangenbezweerders en buikdanseressen; het thema voor deze Kluts is 1001 Nights. Donderdagavond wordt Poppodium Romein door studenten van de AvP en D’Drive omgetoverd in een Arabische setting. Het multidisciplinaire evenement wordt door Smack The Apple, Wildbrug, NAIDT en DJ Rudster muzikaal ondersteund. Harembroek aan en op de kameel naar Romein! De deuren van Romein gaan open om 20.00 en de entree bedraagt €3,-.

Rebellion Tour ’11 Madball

Precies een jaar nadat Agnostic Front Iduna op zijn kop mocht zetten komt op vrijdag 25 maart de Rebellion Tour naar Drachten toe. Deze tour bestaande uit de hardcore punk bands Madball, Born From Pain, Trapped Under Ice, Wisdom in Chains, All For Nothing en Devil in Me zal voor Nederland een exclusieve show in het Drachtster poppodium geven. De entree voor deze avond is €18,- in de voorverkoop en €22,- aan de deur. Poppodium Iduna opent haar deuren om 19.30 uur. Meer over de bands vind je op de site van Iduna.

Homenoiz Festival
Romein biedt vrijdag in de kleine zaal onderdak aan drie bands voor het Freeze on Friday festival, in de grote zaal speelt dan ondertussen het Homenoiz Festival af. Homenoiz is een jaarlijks terugkerende festival dat jonge talenten uit Leeuwarden een kans geeft om zichzelf te presenteren op een groot podium. Dit keer zijn er een aantal hiphopacts, bands en soloartiesten aan zet. De deuren van Romein gaan al open om 19.30 en de gehele avond zal gratis toegankelijk zijn.

Go Back To The Zoo in uitverkocht Bolwerk

Geen kaartjes kunnen krijgen voor Romein? Dan had je eventueel een kaartje kunnen kopen voor Go Back To The Zoo in Het Bolwerk. Had, want zaterdag geeft de immens populaire indie-electro rockband een uitverkochte show in Sneek. Dikke vette hits scoorde de band reeds met Hey DJ!, Beam Me Up en natuurlijk Electric. Ook het debuutalbum Benny Blisto hapt lekker weg. Het voorprogramma wordt verzorgd door Jaywalkers.

Zalige Zondag: Woody & Paul
Een nieuwe Zalige Zondag betekent een nieuwe Pay What You Want show. Voor deze zondag haalt Het Bolwerk Woody & Paul naar Sneek. Een duo? Nee een viertal uit Eindhoven dat muzikaal uiteenloopt van folk naar blues en roots. Het meest recente wapenfeit is de plaat Heroes And Zeroes met moderne protestliederen waarbij de heren inspiratie vonden in de sound van de 60’s nuggets en 50’s rock ’n roll. De deuren gaan open om 15.00 uur en jij bepaalt wat je betaalt.

Ook dit weekend:
Vrijdag in Leeuwarden: Freeze on Friday in Podium Asteriks, Poppodium Romein, Muziekcafé Scooters, Mukkes, Paddy O'Ryan en De Gloppe.
Vrijdag in Oosterwolde: Negende voorronde Kleine Prijs van Fryslân, Joppop Battle.
Zaterdag in Iduna: Volbeer en Suicidal Failure, a tribute to Volbeat en Suicidal Tendencies. Aanvang 20.00 uur, entree €7,50 vvk, €10,- aan de deur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland