Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Saint Patrick’s Day in Romein
Deze donderdag geen MPDrieGigs, maar Saint Patrick’s Day in Poppodium Romein. Het Ierse volksfeest is inmiddels vele grenzen overschreven en ook onder de internationale studenten in Leeuwarden is het populair. Romein haakt daarop in met een nieuwe editie van Mixin’. Op het programma de Ierse band Pronghorn en enkele dj’s waaronder Praia Del Sol. De entree is €5,-, Romein gaat om 21.00 uur open. De dresscode is overigens Groen en er wordt een prijs uitgereikt voor de best geklede gast.

MyStage: Hiphop in Iduna
In samenwerking met TwiceTheL Records uit Drachten geeft Iduna lokale en beginnende acts de kans om podiumervaring op te doen, of op een laagdrempelige manier optredens te verzorgen. Deze donderdag staan onder de noemer Straight Up Hiphop onder andere Gip Da Kid, DaTa, Triple X en DJ Krisiz op het programma. Iduna opent haar deuren om 20.00 uur, de entree is gratis. Zelf ook eens meedoen op een avond Straight Up Hip Hop From The North? Mail dan naar TwiceTheL.

Canadees Bluestalent Jimmy Bowskill in Drachten
Op vrijdag staan er jonge Bluestalenten in Iduna. Vanuit Canada komt de 19-jarige Jimmy Bowskill overvliegen. Hij staat te boek als een talent die op rauwe, emotionele en bovenal bekwame wijze muziek ten gehore brengt. Van eigen bodem komt Ralph de Jong. Samen met zijn band Crazy Hearts brengt hij een verfrissende mix van pop, rock en rootsy Americana. Geen bedachte muziek, maar muziek recht uit het hart. Iduna opent om 20.00 uur haar deuren. Kaartjes kosten €7,50 in de voorverkoop en een tientje aan de deur.

Def P & The Howling Coyotes
Nadat Def P. in 2009 besloot om met Osdorp Posse te stoppen, heeft hij niet stilgezeten. Met The Howling Coyotes keert hij vrijdag terug naar de zaal waar Def P. al vele succesavonden kende: Poppodium Romein. De combinatie van Rock ‘n’ Roll en rap werkt ook goed voor local heroes De Spotrockers. Eerder verzorgden ze ook al de support van Osdorp Posse. Ook op het affiche de snelst opkomende hiphop/funk act van Friese bodem, Mixtape & Berq One. Romein opent om 20.00 uur en de entree bedraagt € 10,-.

Lola Kite + The Secret Love Parade én Rococo
‘Een van de leukste platen die je dit jaar zult horen’, zo schreef de OOR over het debuutalbum van de jonge Nederlandse indie pop formatie Lola Kite. Met Everything’s Better en Different Story scoorden ze al bescheiden radiohitjes en ook live scoren ze aardig. Zo speelde Lola Kite eerder dit jaar een uitverkochte show in poptempel Paradiso. Ook op het affiche The Secret Love Parade en het Groningse vrouwelijke trio Rococo, dat vanavond haar debuut EP presenteert. Aanvang is 20.00 uur, entree is €6,- en locatie is Podium Asteriks.

Pay What You Want: Charlie Jones Big Band
Het Bolwerk organiseert vrijdag een avond onder het Pay What You Want principe. Na afloop kun je zelf bepalen hoeveel je betaalt voor het concert van Charlie Jones Big Band. De Belgen van Charlie Jones Big Band, dat overigens geen big band is, kregen reeds vele lovende kritieken. Vergelijkingen met The Kinks en Tom Waits kwamen al bovendrijven, maar het rauwe stemgeluid van zanger Jan Verstraeten en de eigenzinnige instrumentale omlijsting blijven echter een uniek gegeven. In het voorprogramma de winnaar van de Friese Kunstbende 2011: Mr. Midje. Het Bolwerk gaat open om 21.00 uur.

Nog een keertje De Basis
Na vrijdag is het echt afgelopen voor De Basis. Om het cirkeltje rond te maken eindigt de hiphop/rock formatie daar waar het allemaal begon: muziekcafé Scooters in Leeuwarden. Een treurig einde? Dat zeker niet, want De Basis is vastberaden om nog één keertje te knallen. Om het feest extra glans te geven worden ze bijgestaan door Audio Adam en Mixtape & Berq One. Afscheid nemen van De Basis kan vanaf 22.00 uur en is volledig gratis.

Quantum: Drum 'n Bass in Romein
Het is tijd voor de nieuwe generatie dance evenementen, althans volgens de organisatoren van Quantum. Zaterdag gaan ze het proberen in Poppodium Romein. Verwacht een avondje Drum ’n Bass, Dubstep, Breakbeat, Electro en Goa ondersteunt door de interactieve visuals. Het door studenten georganiseerde evenement streeft ernaar om het uitgaansleven, voor de (elektronische) muziekscene in Leeuwarden, te verbreden. De deuren van Romein zijn open van 20.00 tot 02.00 en de entree bedraagt € 8,-.

Feestje in Het Bolwerk met Mr. Wallace + The Gringos

Een gratis avondje uit in Sneek? Zaterdag ben je vanaf 21.00 uur meer dan welkom om in Het Bolwerk en met Mr. Wallace en The Gringos wordt het gegarandeerd een feestje. Opzwepende sound, catchy zanglijnen, funky toetsen en trompetsolo’s; Mr. Wallace is een 7-koppige ska band in de beste traditie. The Gringos combineren invloeden uit ska, punk en pop en naar eigen zeggen krijg je dan Punky Reggae. Wij noemen het gewoon simpelweg een feestje!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland