Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

MPDrieGigs: Wake Up Boner 8 + Stomerij de Oversized Aap
Elke donderdag organiseert Poppodium Romein de MPDrieGigs. Vanavond staat onder andere de jonge band Wake Up Boner 8 uit Wolvega op het programma. De muziek van de band is te omschrijven als punkrock met een catchy randje. Stomerij De Oversized Aap (S.O.A.) uit Stiens is de andere act van vanavond. S.O.A. is ooit begonnen met covers, maar had al snel behoefte om eigen werk te schrijven. Met een nieuwe zanger is de band nu hard aan het werk om het repertoire uit te breiden. Ook deze MPDrieGigs is weer gratis te bezoeken vanaf 20.00 uur.

The Van Jets komen terug naar Friesland
Op het affiche van het Vlaanderen Roept! festival ontbrak The Van Jets, maar niet getreurd want deze vrijdag komen ze alsnog naar Podium Asteriks. In november stonden ze al in de kleine zaal van Het Bolwerk, destijds tot groot enthousiasme van onze recensent. Hun hitsingles The Future en Ricochet schalden reeds over de festivalweides van Pukkelpop en RockWerchter; niet voor niets benoemde Studio Brussel The Van Jets tot beste act van 2010. In het voorprogramma Rosy Lee, dat komend voorjaar in de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân staat. Aanvang is 20 uur, de entree 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Malle Pietje and The Bimbo’s
Liefhebbers van nieuwe punk muziek moeten vrijdag Poppodium Romein eens binnen lopen. Malle Pietje and The Bimbo’s, Gewapend Beton en The Pinheadz zorgen dan namelijk voor een avond vol onvervalste punk in het Leeuwarder poppodium. Met de single Tienerhoer scoorde Malle Pietje and The Bimbo’s al een alternatief succesje. Vorig jaar verscheen het tweede album: iets meer volwassen, maar nog altijd heel erg punk. Gewapend Beton doet het vooral in het buitenland goed met hun ‘old skool punk’. Ook voor lokale punk is er vanavond plaats: van Ameland komt Pinheadz overvaren. De entree is slechts € 5,-. De deuren van Romein gaan open om 20.00 uur.

Ouderwets goed punkavondje in Iduna
Ook Iduna programmeert dit weekend punk. Dat punk onderling zeker verschillend kan zijn kun je zaterdag horen in Drachten. Opgekomen in de punkgolf van eind jaren zeventig en nog altijd even sterk zijn de heren van UK Subs. Hun album Another Kind Of Blues staat nog altijd te boek als een van de best verkopende punkalbums allertijden. UK Subs komt niet alleen. De Italiaanse hardcore punkers van Raw Power draaien ook al mee sinds 1981. Als echte punkband hebben ze de nodige shit meegemaakt, iets wat de heren alleen maar sterker van werden. Britse band The Vibrators en de Groningers van Rat Patrol maken het affiche compleet. De deuren gaan om 19.00 uur open, de entree staat op een tientje.

CK Festival – Cultureel Kwartier, Sneek
Poppodium Het Bolwerk, Theater Sneek en het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk organiseren op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart het Cultureel Kwartier Festival in Sneek. Het festival wordt gehouden in Theater Sneek (Noorderkerk) en Poppodium Het Bolwerk. Hoofdacts van het festival zijn Sabrina Starke, Lilian Hak, Seatsniffers en Boys Named Sue. Dit jaar staat het festival in het teken van jazz, blues en soul. Het CK Festival biedt een keur aan artiesten, van beginnend tot wereldfaam, maar allen op hetzelfde podium en verwelkomt tijdens het festival bijna 40 (!) bands. Kijk voor het volledige programma, entreeprijzen en aanvangstijden op de site van het CK Festival.

Open dag Academie voor Popcultuur

Altijd al eens willen weten hoe het er van binnen aan toe gaat bij de AvP? Dat kan zaterdag! Uiteraard is er een algemene voorlichting door de directeur, maar er is vooral veel te horen zien en beleven. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je onder andere genieten van een optreden van Smack The Apple, je laten fotograferen door Wendy Eggen, speed-daten met docenten en studenten en een gastcollege bijwonen van songwriter JW Roy. Tijdens deze open dag kun je kortom alles te weten komen over de opleiding en jouw mogelijkheden binnen de Academie voor Popcultuur.


Ook dit weekend:
10e voorronde Kleine Prijs van Fryslân 2011, zaterdag in het Kiehool te Burgum.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland