Friese Flitsen week 9

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Pioneers of Love, Dokk'em Open Air, Smack The Apple, Awakenings en ITGWO.

Kort popnieuws uit de provincie

Pioneers of Love

Afgelopen maandag, 28 februari, hebben de heren van Pioneers of Love een platendeal getekend bij 8Ball Music, de platenmaatschappij waar ook A Silent Express tegenwoordig is onder gebracht. Ontzettend gefeliciteerd en we kunnen niet wachten op de singles die nu vast en zeker gaan verschijnen.

Dokk'em Open Air

De Zweede metalact HammerFall is de headliner van Dokk'em Open Air. Ook Evergrey, Freind en Kampfar komen naar de Friese weilanden. De organisatie is ook nog op zoek naar standhouders. Info is te verkrijgen via markt@dokkemopenair.

Smack The Apple

De datum van de cd-release van Smack The Apple is bekend. Op 31 maartwordt de releaseparty gehouden in Grand Café Rembrandt te Leeuwarden. Op facebook kun je aangeven of je aanwezig bent of niet: http://www.facebook.com/event.php?eid=100211310059606&ref=mf

ITGWO

Naast een september-editie komt er nu ook een paasversie van het succelvolle festival Into The Great Wide Open. Mocht je daar nog graag heen willen dan zal het zwarte marktwerk worden, want ook deze editie was, ondanks kapotte sites, binnen recordtijd uitverkocht.

Ilanois

Het door onze landelijke site geroemde festival VestRock heeft Ilanois als act geboekt. Op 4 juni is Ilanois dus te bewonderen in Zeeuws-Vlaanderen. De voorbeschouwing over de vorige editie van dit festival kun je hier vinden: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43168330

Awakenings

25 juni staan Niels Schilder (Malbetrieb) en Rik Woldring, beide van het Friese technolabel Klopfgeist, op het grootste technofestival van Nederland: Awakenings! Dat is een enorme prestatie. We hopen uiteraard aanwezig te kunnen zijn voor een reportage.