Friese Flitsen week 11 Friese Flitsen week 11

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 11

Kort popnieuws uit de provincie

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over A Silent Express, Neverlost, Audio Adam en het Freeze Festival.

Kort popnieuws uit de provincie

A Silent Express

Eerder werden ze al uitgeroepen tot  3FM Serious Talent, nu is A Silent Express door een van hun grootste inspiratiebronnen, de Britse band Duran Duran, gevraagd als voorprogramma voor een optreden op 11 juni in het voetbalstadion van ADO Den Haag. De jonge rockers hebben zelf contact gezocht met de organisatie en Duran Duran was direct enthousiast, vertellen ze trots op hun website.

Freeze Festival

Kaartverkoop van het Freeze Festival 2011 start zaterdag 19 maart om 11.00 uur. Met Triggerfinger heeft het festival de gewenste headliner voor 24 september 2011 binnen. Andere bands/acts die tot nu toe bevestigd zijn : DJ Kypski, Daily Bread en Pioneers of Love. De kaarten zijn te koop aan de balie bij schouwburg De Harmonie (geen extra kosten), bij King Kong Records aan de Voorstreek (+0,50 cent servicekosten) en online bij Stadsschouwburg De Harmonie (+4,- servicekosten per bestelling).

Neverlost

De half-Friese indie-progrockband Neverlost heeft op 12 maart een bandcompetitie in Nieuwleusen gewonnen. Daarom spelen ze nu half mei in de halve finale van De Doorbraak, het vervolg op De Oogst van Overijssel. Het prijzenpakket van De Doorbraak bestaat uit bemiddeling voor optredens op gerenommeerde podia als Bevrijdingsfestival Overijssel, Eurosonic, Sena Pop NL in De Melkweg in Amsterdam. Daarnaast worden winnende bands gecoacht bij zaken als het schrijven van eigen nummers, het verzorgen van PR en de podiumpresentatie.

Audio Adam

De opkomst van alternatieve poprockband Audio Adam lijkt niet te stuiten. Recent is bekendgemaakt  dat de band op vrijdag 25 maart het voorprogramma zal verzorgen van de Britse topband Scouting for Girls in poptempel 013 te Tilburg. Maar dit is nog maar de start: zo zal begin april, “Hands off me”, de gloednieuwe single van Audio Adam gelanceerd. Ook zal de band in augustus het podium de Melkweg bestijgen tijdens de SENA Performers POPnl Award.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland