Avondje kroeghoppen tijdens Freeze On Friday

3VOOR12/Friesland vertelt waar je moet zijn

Peter Dijkstra ,

Wat ooit begon als het voorspel van het Freeze Festival is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival op eigen benen. Verspreid over de Leeuwarder binnenstad staan een kleine twintig acts op vijf verschillende locaties geprogrammeerd. En het mooiste komt nog: het festival is volledig gratis!

3VOOR12/Friesland vertelt waar je moet zijn

Maak je klaar voor een avondje kroeghoppen in Leeuwarden, want vrijdag is het weer tijd voor het gratis Freeze on Friday festival in de Leeuwarder binnenstad. Wat ooit begon als het voorspel van het Freeze Festival is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival op eigen benen. Vijf podia vormen het decor voor een kleine twintig talentvolle acts uit de provincie. 3VOOR12/Friesland vertelt wie waar staat.

Om 20.00 uur begint de festivalavond en wel bij het ‘nieuwe’ Podium Asteriks in de Blokhuispoort. Op het podium Spendex Devils, Hille Stellingwerf en de halve finalist van de Kleine Prijs van Fryslân Mixtape & Berq One. Ook Poppodium Romein doet dit jaar voor het eerst mee aan Freeze on Friday. Daar begint de programmering om 21.00 uur en kun je genieten van We The Verge, Marius en tot besluit Passengers.

Ierse pub Paddy O’Ryan brengt traditiegetrouw de singer/songwriters op de planken. Vanaf 21.45 uur kun je luisteren naar Marije de Vries, Morning Glory en Sietze Bouma. Café Scooters start haar programmering om 23.00 uur met Robert Jan, gevolgd door de alternatieve poprock van Fortuna Avenue. De avond wordt daar afgesloten door ook een halve finalist van de Kleine Prijs van Fryslân, namelijk Mr. Thomas. Voor het hardere werk moet je overigens in Mukkes zijn. Vanaf 22.45 uur spelen daar achtereenvolgens Stomerij de Oversized Aap, New Sense Memory en Unrecordable.

Vlakbij Mukkes bevindt zich de Gloppe. Daar kun je vanaf 22.15 uur al terecht voor een diverse programmering met Sorry Bunch, Joost Biesheuvel en Mr. Wallace. Om het festival in stijl af te sluiten, komt de Rotterdamse band Misery Kids naar de Friese hoofdstad. Vanaf 01.30 uur verzorgen zij de afterparty in de Gloppe. Eigenzinnige psycho rock met een vleugje punk, indie en grunge dat de jongens al eens in het voorprogramma van Death Letters bracht.

De programmering nog eens rustig nalezen? Dat kan op de site van Freeze on Friday.