Metalfestival Into The Grave gaat dit jaar wél door Metalfestival Into The Grave gaat dit jaar wél door

Vergunning gemeente Leeuwarden vormt dit keer geen struikelblok

, Dolf de Vlugt

Metalfestival Into The Grave gaat dit jaar wél door

Vergunning gemeente Leeuwarden vormt dit keer geen struikelblok

Dolf de Vlugt ,

De Leeuwarder Oldehove gaat het deze zomer moeilijk krijgen om overeind te blijven. De organisatie van Into The Grave heeft onlangs van gemeente Leeuwarden definitief het groene licht gekregen. Acht metalbands zullen op 13 augustus 2011 acte de presence geven tijdens dit metal-event.

Vergunning gemeente Leeuwarden vormt dit keer geen struikelblok

De Oldehove gaat het deze zomer moeilijk krijgen om overeind te blijven. De organisatie van Into The Grave heeft onlangs van gemeente Leeuwarden definitief het groene licht gekregen. Acht metalbands zullen op 13 augustus 2011 acte de presence geven tijdens dit metal-event.

Paul van Berlo, organisator en initiatiefnemer van het nieuwe evenement, reageert met grote tevredenheid over de goedkeuring: ‘Vorig jaar hebben we tot onze grote teleurstelling het festival moeten afgelasten. Een tekort aan politiecapaciteit is uiteindelijk de grote dooddoener geweest.’ Dit jaar heeft van Berlo de voorbereiding dan ook flink anders aangepakt. ‘We hebben het uitgebreide concept al voor 1 september 2010 aan de gemeente gepresenteerd. Daardoor hebben we veel meer tijd gecreëerd om alle juridische en financiële zaken op orde te krijgen.’

Op dit moment zijn er al twee artiesten vastgelegd. Eén daarvan is de Amerikaanse metalcoreband Waking The Cadaver. Daarvoor zal het festival geopend worden door Leeuwarder band Disintegrate. Welke andere bands het feest op het oude kerkhof van Leeuwarden zullen completeren zal zo spoedig mogelijk bekendgemaakt worden via de website.

De tickets van Into The Grave worden met € 6,66 bewust laag gehouden. Reden daarvan is volgens van Berlo dat daarmee ook de drempel laaggehouden wordt: ‘Tegenwoordig kosten concerten en festivals al snel enkele tientjes tot een paar honderd euro entree. Dat willen wij niet, het festival moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het legendarische metalfestival Dynamo Open Air was in zijn eerste jaren ook (bijna) gratis.’Voor €666,- kunnen tien mensen een aandeel kopen. Daarmee zijn de eigenaren voor eeuwig welkom op het festival. Daarnaast krijgen ze ook een eigen VIP-ingang, speciale T-shirts en andere privileges.   

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland