Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Dance, hiphop, theater, rock; wie denkt dat Friesland geen diverse programmering kent heeft het goed mis!

Theater in de Blokhuispoort

In de media wordt men dagelijks geconfronteerd met grote rampen en catastrofes. Maar wat is het om daadwerkelijk midden in een catastrofe te staan? Raakt men verlamd door het naderende einde, of geeft het juist een plotselinge bevrijding? Dit zijn de gedachten die regisseur en beatboxer Joost Maaskant fascineren. In zijn performance De Dingen Die Vallen worden breakdance, beatboxing, electro, mime, visuals, acteren, rap en gesproken woord gebruikt om het verhaal te vertellen, met als uiteindelijk doel een haast fysieke indruk achter te laten bij het publiek. De Dingen Die Vallen is op 2, 4 en 5 juni te zien bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort. De voorstelling begint om 20.00 uur, de entree bedraagt €5,-.

Finale van de Britse Maand met Blood Red Shoes

Blood Red Shoes: één van de meest energieke, aanstekelijke, intense, opruiende duo’s uit Engeland komt vrijdag naar Leeuwarden. Als afsluiting van Never Mind The British gaat Podium Asteriks voor deze show op locatie in De Harmonie. Blood Red Shoes brak in 2008 keihard door dankzij hun debuutplaat Box Of Secrets en hun geweldige live reputatie. Talons en Blackbox Red maken het affiche compleet. De aanvang is 19.30 uur, de entree €17,50. Kaarten zijn aan het loket van De Harmonie verkrijgbaar en online via de website van De Harmonie.

Leeuwarden City Jam 2011

Hou je van jumpy jazz, catchy cajun en 'a funky good time'? Dan wordt aanstaande zaterdag een leuke en drukke dag voor je. Dan gaat namelijk de vernieuwde editie van LCJam van start. En Jam staat voor 'jazz and more', dus krijg je ook meer: veel bands op diverse locaties. De line-up is gevarieerd: solo-optredens in de kleine café's en de 'bigger bands' op het Gouverneursplein. Op het affiche onder andere Lilian Hak, Yanesh en Leeuwarder gitaartalent Sietze Bouma. Vanaf 13.30 uur overal op en rond het Gouverneursplein!

Rapper Steen met vernieuwend geluid naar Romein
Liefhebbers van harde, Nederlandstalige hiphop zullen bij het lezen van de naam Steen weten waar we over praten. Deze rapper uit Utrecht wist in 2009 vriend en vijand te verrassen met zijn keiharde debuutalbum. Op zaterdag staat Steen in Poppodium Romein. Hij zal deze avond veel tracks laten horen van het komende album De Vader. Bij deze nieuwe plaat is er sprake van een live sound waarbij de rock invloeden & cross-over nog meer te horen zullen zijn. De deuren van Romein gaan open om 20.00 uur, een kaartje kost €5,-.

Dencity Outdoor 2011

Dencity is een van de Culturele Drachtster Zondagen. Poppodium Iduna organiseert samen met  J&M in Drachten voor de derde keer het gratis toegankelijke Dencity Outdoor. Ditmaal gaat Dencity naar een nieuwe locatie: het Slingepark. Op het affiche prijken onder andere Vato Gonzalez, Darko Esser en Acid Junkies. Het tweede podium is het POW!Podium, vernoemt naar de dubstep en drum ’n bass avonden in Iduna. Naast de muziekprogrammering is er in het Skatepark ook ruimte voor demo’s van Nederlandse top skaters. Het festivalterrein gaat open om 14.30 uur.

Verder dit weekend:
Donderdag in Heerenveen: Heavenly Outdoor op de Oude Koemarkt met Olene Kadar + Michel de Hey + Gregor Salto ea, 14.00 uur, gratis.
Donderdag in Leeuwarden: MP3Gigs in Romein met The Phrases + Radius, 20.00 uur, gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland