Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Raggametal in Het Bolwerk
Reggae pioniers hadden nooit kunnen raden dat er ooit nog eens een band zal opstaan die het genre met metal laat paren. Toch staat er vanavond een band die het gedaan heeft en het resultaat heeft ze geen windeieren gelegd. Skindred noemt hun combinatie van reggae en metal raggametal. Een curieuze naam, maar als je Sziget, With Full Force en Lowlands afgevinkt hebt, weet je dat je goed bezig bent met je nieuwe melting-potje. Gogol Bordello heeft de band jaren lang op support-touw gehad en Skindred heeft al vier platen afgeleverd. Vanavond in Het Bolwerk hun enige Nederlandse show. Voor 12,50 headbang jij je rasta!

Sietze Bouma presenteert
Eerder las je bij 3VOOR12/Friesland al een interview met de twee ‘loners’ van Friesland. Een van die twee presenteert morgenavond zijn cd Strings ’n Air. Sietze Bouma, die bekend staat als dė Friese akoestische gitarist neemt vrienden mee en dat dit niet zomaar vrienden zijn zal morgen blijken. Eentje bracht namelijk tientallen cd’s uit en werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Harry Sacksioni, inderdaad. En dan Wim den Herder nog die de fingerpickingstijl veranderde in wimpicking, simpelweg door een plectrum te gebruiken. Gitaargoden in Stadsschouwburg De Harmonie  voor € 5,- v.v.k. en € 7,50 aan de kassa.

Nederblues in Iduna
Flavium. Het zegt je niet meteen wat, maar als je even rond kijkt komen de feitjes tegemoet. Opgericht in de hete zomer van ’69 en doorgebroken in de hooidagen van 1975 heeft Flavium mooie verhalen uit de krochten van de popgeschiedenis. Er zijn inmiddels twaalf lp’s en twee cd’s uitgebracht en de rek is er nog altijd niet uit bij de band die verantwoordelijk is voor blueskrakers als Nightlife en Nobody Knows You When You’re Down And Out. De band belooft een retroperspectief maar wil zich ook presenteren met een hedendaagse invulling van het genre. Support wordt verzorgd door de schone Pennyleen. Dat allemaal in Poppodium Iduna voor € 15,-

William Seen’s Transport Music in Asteriks
Ook alweer bijna helden van weleer, William Seen’s Transport Music. Helden van weleer? Dat treintje gaat echter nog altijd en dat allemaal dankzij de technologie van vandaag de dag. De starter van het project, Egbert van der Werff, emigreerde naar Canada maar hield goed contact met het thuisfront. En met zijn band, want achter de digitale schermen werd er nog altijd gewerkt aan een nieuwe plaat. Can I Sit Here And Absorb wordt deze zomer verwacht en morgenavond krijgt Podium Asteriks een voorproefje. Bovendien zullen er oude bekenden onder een nieuwe, voorlopige naam spelen. Ja, en dat voor € 5,- bij Podium Asteriks.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland