Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Deicide, Malevolent Creation en support | Iduna
De controversiële death metal band Deicide komt vrijdag naar Poppodium Iduna. Sinds 1987 staat de Amerikaanse band te boek als een van de meest controversiële doch invloedrijkste metalbands ooit. Met hun alles verwoestende brute bandgeluid en compromisloze teksten is Deicide een van de pioniers in het death metal genre.Voor de To Hell With God, God Is Dead Tour 2011 nemen ze Belphegor, Hour of Penance en The Amenta ook mee naar Drachten. Als extra toevoeging zal ook het Amerikaanse Malevolent Creation optreden. Iduna opent vanwege dit uitgebreide programma al om 19.00 uur haar deuren. De entree bedraagt € 16,- in de voorverkoop en € 18,- aan de deur.

Pioneers Of Love | Podium Asteriks
Het gaat hard met het Leeuwarder collectief Pioneers of Love. Niet alleen speelden de heren al in het voorprogramma van Infadels en Lifehouse, ook tourde de band reeds met Moke langs alle zalen in Nederland. Tussen de bedrijven door werd er nog even een platendeal bij 8Ball Music gescoord en bombardeerde 3FM Pioneers of Love tot Serious Talent. De hitsingle Walhalla is de opmaat tot het debuutalbum dat in september moet verschijnen. Of we ze daarna nog in Leeuwarden zien? Vrijdag in ieder geval nog wel en met een special guest! Asteriks gaat open om 20.00 uur, de entree is €5,-.

Ilanois | Het Bolwerk

Meer Friese trots vinden we dit weekend in Het Bolwerk. Op zaterdag staat daar één van onze beste popbands van dit moment: Ilanois. Eerder dit jaar verscheen hun tweede album, Chase The Sundown With Me, een echte popplaat met melancholische poprock. De single met de gelijknamige titel als het album betekende voor Ilanois de doorbraak naar het grotere publiek. Des te bijzonder is het dan ook dat je ze zaterdag gratis kunt bewonderen in Sneek. Het Bolwerk opent om 21.00 uur haar deuren.

Unkind en Destroyed In Seconds | Mukkes
Het Finse Unkind en het uit Amerika afkomstige Destroyed In Seconds komen zaterdag naar Mukkes in Leeuwarden. Unkind tekende in het najaar van 2010 bij het grote Relapse label, de band brengt een mix van grindcore/crust met ook zeker invloeden van uit de donkere metal hoek. Destroyed In Seconds trapt de avond af met allesvernietigende crustcore . De band bestaat onder andere uit leden van Phobia. De eerste band speelt vanaf 22.00 uur en de entree bedraagt € 5,-.

Kylesa, Greyline, Otis | De Gloppe
Deze zondag staat Kylesa niet zoals gepland in Podium Asteriks, maar in de Gloppe. Kylesa bestaat al tien jaar en wordt recentelijk steeds vaker in hetzelfde rijtje geplaatst als Mastodon en Baroness. Een fijne combi van stoner, sludge en crustpunk, met psychedelische elementen; dat is Kylesa in één zin. Live zorgt de combinatie van slepende riffs en de stuwende dubbele drums voor een haast hypnotiserend effect. Vanaf 16.00 uur en voor €5,- zie je ze samen met Greyline en Otis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland