Is Het Alweer Weekend? Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Oerol
Vanaf vrijdag zal Terschelling weer tien dagen lang in de ban zijn van het jaarlijkse Oerol Festival. Op Oerol wordt natuur gecombineerd met, theater, muziek, beeldende kunst, installaties en straattheater om in alle aspecten van het festival zowel de cultuur als de Terschellingse natuur centraal te stellen. Jaarlijks komen hier zo’n 55.000 cultuurliefhebbers op af. Natuurlijk is er ook een uitgebreide muziekprogrammering. Wat dacht je van Alamo Race Track, Fink, Ellen ten Damme, Lucky Fonz III en Gabriel Rios? Maar ook lokaal talent als Passengers en New Killer Stars worden niet vergeten. Zie voor de volledige programmering en de kaartverkoop op de site van Oerol.

De Kift brengt fanfarepunk naar Podium Asteriks

Het strakste rommelorkest van Nederland strijkt vrijdag neer in Podium Asteriks. De Kift is al meer dan 20 jaar een begrip in de Nederlandse muziekindustrie. Met invloeden uit punk, fanfare, rock en popmuziek is de term - strakste rommelorkest van Nederland - een titel die de lading prima dekt. Naar aanleiding van een samenwerking met Tryater, staan er op de nieuwste cd Brik ook enkele Friestalige liedjes. De support wordt deze avond verzorgd door Willy Darktrousers. De avond begint om 20 uur, entree is 6 euro.

Wappies Go Wappie
Vrijdag is er weer een nieuwe editie van Moai Fut - Wappies Go Wappie in Muziekcafé De Gloppe in Leeuwarden. Headliner ditmaal is Samuel Deep. Eerder draaide deze man uit de Utrechtse house scene al platen op Awakenings en Soenda. Daarnaast komen Navar en Ferdy van Klopfgeist back 2 back een setje draaien. Beneden staan de heren van het VEEE label met Sluwe Vos als kopman. Dit label uit het midden van ons land wordt gesupport door mannen als Richie Hawtin en Luciano. Aanvang 23.00 uur, entree slechts €2,50.

Engelse supergroep The Animals naar Drachten

Op zaterdag komt The Animals naar Drachten. Met hits als House Of The Rising Sun, We Gotta Get Out Of This Place en Don’t Let Me Be Misunderstood, weet de Britse formatie al decennia lang te boeien. Begin jaren zestig werden The Animals met gemak in het rijtje van The Kinks en The Rolling Stones geplaatst en tot op de dag van vandaag treden ze nog altijd live op. Zonder zanger Eric Burdon, maar wel met drummer John Steel. Zaterdag doen ze dat in Iduna. De deuren zijn vanaf 20:00 geopend, de entree bedraagt € 20,- in de voorverkoop en € 22,50 aan de deur. In het voorprogramma Asman.
 
Rock am Ramp
Op zaterdag zal het concertseizoen van Het Kiehool in Burgum worden afgesloten met het Rock am Ramp festival. In het naast gelegen skatepark zullen vanaf 15.30 uur diverse bands optreden op de halfpipe. Zo kun je genieten van onder ander Wakeful, The Sketchers, We The Verge en Del Toros. Tussen de optredens door is er muziek van Doctor Chill. Het Kiehool opent om 15.00 uur, de entree bedraagt €7,50.

Ook dit weekend
Zaterdag in Sneek:
Back to the 70s, 80s en 90s in Het Bolwerk, 22.00 uur, gratis entree.

Het concert van Suicide Silence in Poppodium Iduna van donderdag is afgelast.


Het concert van Cuby & the Blizzards in Het Bolwerk van vrijdag is verplaatst naar het najaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland