Is Het Alweer Weekend?

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12/Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12/Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12/Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Pinksterweekend. En dat betekent geen programmering voor Poppodium Romein en Poppodium Iduna zodat je lekker naar Pinkpop of Gideon kunt gaan. Ga je niet naar een festival? Geen nood, er is zeker nog wel iets te doen in Friesland.

Er is er één jarig hoera hoera!
Podium Asteriks mag op vrijdag 10 juni aanstaande, 1 kaarsje op de taart zetten en dat moet natuurlijk gevierd worden. Om dit feestje op te leuken heeft Podium Asteriks Ska3 en Mixtape & Berq One uitgenodigd. De entree voor het feestje is €5,- en dan krijg je bovendien een gratis drankje van Asteriks. De deuren van De Blokhuispoort openen om 20 uur.

Movements: 2000andOne
Op vrijdag is Movements weer terug in Het Bolwerk en ditmaal met 2000andOne. 2000andOne is bij zijn familie beter bekend als Dylan Hermelijn en gaat al ruim twintig jaar mee in de housescene. Verwacht als luisteraar geen lading met bigroom tunes, maar het geluid uit Chicago en Detroit waar hij zo bekend mee is. Combineer dat hier en daar met wat vocale samples en je hebt het geluid van 2000andOne. Hij zal ondersteund worden door de heren van het Sneeker duo Kebab Project en Movements resident Nieuwhout. De zaal gaat om 22.00 uur open en een kaartje kost €12,50. Gratis naar Movements? Lees hier hoe je kaarten kunt winnen!

We Live! NOW!
Een kleine agenda geeft ons de kans om weer eens wat anders te noemen. Een avondje in het Alternatief Rock Cafe Mukkes in Leeuwarden bijvoorbeeld. Vrijdag organiseren daar een paar Duitse studenten We Live! NOW! Part II: Living to the fullest. Verwacht een avondje met energieke hardcore en punk bands waarvan twee uit Duitsland en eentje uit Nederland. Praxis Dr. Shipke en A Day Of Mine doen in Duitsland al goede zaken. Lukt het ze om samen met Wasted Bullet uit Tilburg ook Leeuwarden te veroveren? Aan de entree zal het niet liggen, die is gratis. De eerste band start om 21.00 uur.

Let the good times roll
Zaterdag is het in Het Bolwerk vanaf 21.00 uur tijd voor wat lekkere ouderwetse blues met Bas Kleine & His Harmaniacs. De blues van Bas Kleine & His Harmaniacs gaat terug naar de Beale Street Corner Feel. Een contrabas, een snaredrum, mondharmonica en gitaar en een goede song. Wie in de waan verkeert dat blues zwaar op de maag valt, zal zich na een portie Harmaniacs bekeerd voelen als een dopeling. The Harmaniacs hebben echter geen missie, slechts een doel: Let the good times roll! Het Bolwerk is het daar roerend mee eens en laat je daarom gratis binnen.

Prinsentuinconcerten: Saskia Laroo
Op Pinkstermaandag staan vanaf 13.30 uur twee formaties in de koepel van De Prinsentuin. Big Band Leeuwarden start deze middag met een repertoire vol soul en jazz klassiekers welke allen in een eigen jasje gestoken worden. De 3 vocalisten onder leiding van Elly May geven een speciaal cachet aan deze bigband. Daarna zal de Amsterdamse trompettiste Saskia Laroo het podium beklimmen. Gesteund door haar eigen band zal deze dame laten horen dat zij tot de wereldtop van de moderne jazz/funk gerekend mag worden. In de Verenigde Staten draagt zij de naam “De vrouwelijke Miles Davis” met verve. De entree is traditiegetrouw gratis.