Het Spotify lijstje van... Jelle van Gosliga!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Jelle van Gosliga ,

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. Vanaf vandaag brengt 3VOOR12/Friesland jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. Vanaf vandaag brengt 3VOOR12/Friesland jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Of het nou als drummer van New Killer Stars of als barman van Podium Asteriks is. Of je merkt die stapels unieke posters van datzelfde Asteriks op en stapelt deze met een hoopje zeefdrukken. Inderdaad, je kunt alles erbij halen, maar dan nog kom je de baard van Jelle van Gosliga als eerste tegen. Dat is de man, dit is de lijst en hier vind je tekst.

Tobacco – Street Trash
Dit is het solo project van de frontman van Black Moth Super Rainbow. Vuig slepend en vies - perfect!

 Ratatat - Wildcat
Ratatat was het eerste concert (In Vera) waar ik met mijn vriendin heen ging. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Vorig jaar heb ik nog met de gitarist dronken in de Kelderbar (Vera) gezeten. Hier probeerde ik steeds bier met hem te proosten, maar dat snapte hij niet helemaal en pakte steeds mijn glas af en rende daar snel mee weg. De volgende dag werd hij 's ochtends op stoep van Vera gevonden door de schoonmakers, te dronken om nog binnen te komen.

Keith Mansfield – Exclusive Blend
Veel beats van de Dangerdoom-plaat zijn gesamplede werken van Keith Mansfield. Daarnaast heeft hij ook nog voor BBS en diverse films van muziek voorzien.
Ideaal voor deze zomer!

Wavves – King of the Beach
noisy lo-fi surf shoegaze pop?
Wat het ook is, ik vind het super. Ideaal voor de zomer. Lekker dissonant, noisy en slordig. Als ik even 'vast zit' bij het posters maken en ik er niet op kom, zet ik deze altijd even hard op. Dan kom ik er meestal wel weer uit.

My Bloody Valentine – When You Sleep
Samen met Jesus and the Mary Chain een blauwdruk voor alle toffe noisy bandjes die ik nu luister (A place to bury strangers etc.) Prachtig popliedje maar heerlijk gruizig en vies geluid! De hele 70's / 80's revival is leuk (Editors, Interpol etc etc) maar ik ben nog niet een 2e My Bloody Valentine tegen gekomen!

The Flaming Lips – Thank You Jack White For The Fiber-Optic Jesus That You Gave Me
Samen met Beck misschien wel een van mijn favoriete bands.
Het was heel erg moeilijk om een van hun honderden goede nummers te kiezen, dus daarbij deze maar. Lang niet hun beste, maar wel een van de beste titels! Hun albums zijn stuk voor stuk te gek, vooral At War With The Mystics en Yoshimi Battles The Pink Robots. hiermee bewijzen ze dat je technisch niet goed hoeft te zijn om toch geweldige muziek kan maken. Toen we met New Killer Stars in Asheville, NC (USA) waren kwam ik hun drie eerste platen tegen in een obscuur platenzaakje, maar ik besloot mijn laatste dollars op te maken aan koffie bij Dunkin' Donuts. Spijtig, want deze platen zijn dus nooit hier in Nederland verschenen, en zijn ook via internet niet te krijgen....

Beck - Beercan
Dat hij lid van Scientology-kerk is moet ik hem maar vergeven. Beck is een van mijn favoriete artiesten. Hij is het bekendst van zijn bastard-pop, zoals dit nummer, maar kan ook prima uit de voeten met Folk, Hiphop en Serieuze Luistermuziek (o.a. met Charlotte Gainsbourg). Voor de fans, kijk ook zijn Record Club, waar hij met allemaal andere artiesten klassieke platen naspeelt. Zijn versie van INXS - New Sensation is ook super. Voor de kijkers thuis, in de clip zit een kort shot van een bekende jaren 90 held!