Friese Flitsen week 25

Kort popnieuws uit de provincie

redactie ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over De Hûnekop, Freeze Festival, Into The Great Wide Open en singer-songwriter Sietze Bouma.

Kort popnieuws uit de provincie

Rebelse commando's
In Poppodium It Badhûs in De Westereen vindt op 1 juli een daverende dubbelpresentatie plaats: trio De Hûnekop presenteert het debuutalbum (+ bijpassende videoclip) 'Jappie Kommando', terwijl van Jarretank (Fryske WaldRock 'n Roll) de videoclip Fryske Rebel voor het eerst vertoond zal worden. De Friese speedrockbands krijgen steun van Redbad (ook afkomstig uit De Westereen.)

On the road again...
Sunkeneyed is de eerste officiële (iTunes-)release van William Seen's Transport Music, de band met Egbert van der Werff en Rene Monsma (beide ex-Travis, ex-Lucas), Jan Peter Hoekstra (ex-Krezip, Jacqueline Govaert,The Sheer) en Gilbert Terpstra (ex-Kobus Gaat Naar Appelscha). Op 1 juli speelt de band zijn catchy gitaarliedjes met melodieuze, meerstemmige zanglijntjes in Podium Asteriks in Leeuwarden. Het voorprogramma is een bekende Friese band die binnenkort onder een nieuwe naam, nieuw werk presenteert...

Hoe klinkt een eiland?
De Popfabryk presenteert op Into The Great Wide Open (Vlieland) een uniek multimediaalproject: Seeljocht. 'Seeljocht' (Fries voor Zeelicht) is een onderzoek van gelijkgestemde muzikanten en kunstenaars, naar hun eigen interpretatie van het eiland en hun vertaling hiervan. Dit zal een soundtrack opleveren van het geluid van de natuur, dat ondersteund wordt met beelden van het eiland zelf. Bovenal wordt het een warme ode, waarin de natuur van Vlieland de centrale rol speelt.

De deelnemende muzikanten, klank- en videokunstenaars:

  • Piiptsjilling (Mariska Baars, Romke Kleefstra, Rutger Zuydervelt, Jan Kleefstra)
  • Peter Broderick
  • Nils Frahm
  • Heather Broderick
  • Greg Haines
  • 33 1/3 Group (Douwe Dijkstra, Coen Huisman, Jules van Hulst)

Luchtige snaren
Op de site van singer-songwriter Sietze Bouma (Spotrockers) is een nieuwe videoclip te vinden: Deadlines. Dit nummer is afkomstig van zijn debuutalbum Strings 'n Air wat hij op 1 juli officieel zal presenteren in Stadsschouwburg De Harmonie. Hij speelt de nummers dan met een zevenkoppige band: Luciano Hoch (gitaar), Kristian Dijkstra (percussie), Nynke Beunde, Joëlle Westra, Sander Prins (viool) en Suze Steemers (cello). Special guest Harry Sacksioni komt de cd overhandigen. Volgende week zullen we Sietze uitgebreider aan de tand voelen tijdens een dubbelinterview met Hille Stellingwerf.