Friese Flitsen week 22 Friese Flitsen week 22

Kort popnieuws uit de provincie

, redactie

Friese Flitsen week 22

Kort popnieuws uit de provincie

redactie ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over zeefdrukken, Bettie Serveert en Ykaro.

Kort popnieuws uit de provincie

Go Jelle Go!

De Ierse band Ash is helemaal gek van Star Wars. Zo is de doorbraakplaat 1977 vernoemd naar het jaar waarin de eerste Star Wars verscheen. Ook nam de band een cover op van de Cantina Band uit een van de films. Geheel in dat thema is er een beperkte oplage (30 stuks) zeefdrukposters gemaakt, waarop de vacht van een Wookie is te zien. Een waar collector’s item, gesigneerd door de ontwerper Jelle van Gosliga (o.a. de ontwerper van diverse posters voor Podium Asteriks). Bij OOR kun je deze heel speciale zeefdruk en duotickets voor een show op 12 juni in de Mezz (Breda) winnen. Mail dus snel naar prijsvraag@oor.nl o.v.v. ‘Ash’ en wie weet ben jij er bij!

Importmuzikant

Het Duitse gitaartalent Luciano Hoch is in Brazilië opgegroeid, maar woont nu in verband zijn studie in Leeuwarden. Volgens hem is Nederland de ideale plek om als muzikant actief te zijn. “Dit is voor mij een buitenkans. De muzikanten die ik hier heb gevonden en de scène zelf, kom je in Duitsland zelden tegen.” Op 14 juni zal zijn band Courtesy in Café Buckshot in Groningen hun debuutalbum presenteren: de EP ‘Balance’. De support act is Rosy Lee, finalist van de Kleine Prijs van Friesland 2011. Ter promotie zet Courtesy tot de release op 14 juni elke week één nummer van de EP op hun website. Het nummer is telkens een week gratis te downloaden. Luister dus nu al naar deze eigenzinnige nummers die variëren van dansbare disco in de stijl van Jamiroquai tot Motown Soul! 

Now you're a pal o' mine again!

Bettie Serveert bestaat twintig jaar en dat vieren ze (onder andere) op Into The Great Wide Open met het spelen van hun volledige eerste plaat Palomine (1992) op Vlieland. Om het nog extra speciaal te maken gaat Bettie Serveert in de originele formatie* spelen: met Berend Dubbe op drums, Herman Bunskoeke op bas en natuurlijk killer-frontvrouw Carol van Dyk en gitarist Peter Visser. Zet die plaat nog maar eens op, dan hoor je direct hoe goed het nog steeds is. Kid's Allright, Tomboy, Leg, Balentine, ze komen allemaal voorbij. Lang zal Bettie leven

Zinneprikkelend!

Ykaro was afgelopen najaar de openingsact van het Freeze-festival en ontving daar lovende recensies. Volgens 3VOOR12 was het een van de meest indrukwekkende producties (van de Popfabryk) van het jaar. Deze visuele muziekvoorstelling staat op vrijdag 10 juni aanstaande in het Grand Theatre in Groningen. De muzikale stijl werd door 3voor12 beschreven als "Nick Cave of Wovenhand in het Fries, begeleid door At The Close Of Every Day”. Binnen een setting van monumentale lichtgevende zuilen wordt het publiek meegenomen in een fysieke trance. Door een team van kunstenaars, audiovisuele vormgevers en modeontwerpers wordt een totaalervaring gecreëerd waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Met een verschil in sfeer, ritme en harmonie zal de twaalfkoppige band live de verschillende stadia uit de reis verbeelden.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland